image
 |  2 20 Лютого 2020 | 23:47

Найкращий захист — не Львів і не Санжари, а «Феофанія», — Кошулинський про евакуацію з Китаю

Влада зобов’язана забезпечити евакуйованих із Китаю громадян найкращими медичними умовами, відтак повинна відправити їх до найкращої лікарні України – “Феофанії”.

Про це у прямому ефірі ток-шоу “Говорить ВЕЛИКИЙ Львів” заявив заступник голови ВРУ 7 скликання Руслан Кошулинський.

“Що робить батько, коли захворіла дитина? Кидає все, бере гроші, які залишилися в нього, шукає найкращих лікарів і найкращу лікарню для того, щоб не втратити дитину. То як би мав діяти батько нації? Дати накраще лікування українцям, які потенціоно можуть бути хворими на коронавірус. Де в Україні найкраще підготовані умови? У “Феофанії”!” – зазначив Руслан Кошулинський.

Політик наголосив, що приміщення, в якому перебуватимуть евакуйовані, має бути максимально ізольованим.

“Не те, що повітря має зберігатися на місці кондиціонування, навіть каналізація не може виходити за межі об’єкта. Все має бути закрито. Але ні в Тернополі, ні у Львові, ні у Нових Санжарах лікарні не були до цього готові”, – наголосив Кошулинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стоятимуть до ранку: як у Винниках люди блокують можливий приїзд евакуйованих з Китаю у госпіталь ветеранів (ФОТО)

“Центральна влада не впоралася зі своїм завданням. Не дала відповіді суспільству, як вона буде евакуйованих і місцевих мешканців людей. Скинула людей на людей. І оце – величезна проблема”, – додав політик.

За словами Кошулинського, те, що люди вийшли протестувати на вулицю, – провина влади:

“Влада винна в тому, що вона за цілий місяць не виділила ні копійки для переобладнання медичних установ. У Львівській інфекційній лікарні – найкращій лікарні області немає нічого! Ні спеціальних ношей, ні спеціальних халатів, ні спеціальних респіраторів! У Винниківському госпіталі – 1 душ на ціле відділення, і той зроблений за гроші самих медиків”.

Руслан Кошулинський повідомив, що на останній сесії Львівської обласної ради депутати заслухали т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації та запитали у нього, чи необхідно виділити додаткові гроші з бюджету області на медицину, з огляду на загострення ситуації із коронавірусом. Чиновник заявив, що у цьому немає потреби, пише "Вголос".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Величезна бійня — на Полтавщині: як зустрічають евакуйованих із Китаю українців (ВІДЕО)

“Влада була зобов’язана діяти! Закупити все необхідне і відзвітувати суспільству, а не розсилати листівочки “Частіше мийте руки”. Влада не зробила нічого, то й зрозуміло, що люди вийшли на вулицю, бо вони переживають, вони не знають, що станеться завтра”, – сказав Руслан Кошулинський.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Інформаційна спецоперація ЗЕ: коронавірус проти Революції гідності

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити