image
 |  0 17 Березня 2021 | 14:54

Не можемо втратити наші надбання, - перший заступник голови Волинської облради про комунальні заклади

Під час процесу об’єднання обласних комунальних підприємств потрібно зберегти усіх фахівців своєї справи.

Про це у інтерв'ю заявив перший заступник голови Волинської облради, член фракції ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Посадовець відзначив, що у Волинській області є понад сотню комунальних закладів і головне питання зараз - ефективність їхньої роботи.

"Чи потрібна нам саме така кількість комунальних установ? Не треба забувати, що обласна рада має свої специфічні функції. Основна з них як органу місцевого самоврядування – виконувати допоміжну функцію стосовно територіальних громад. Волинська обласна рада відображає спільні інтереси територіальних громад базового рівня.

Комунальних обласних закладів має бути рівно стільки, скільки потрібно для ефективного виконання їх функцій. Візьмімо до прикладу спортивні школи. В області їх шість. Зараз багато шуму навколо оптимізації окремих з них. Вважаю, що обласна рада має відстоювати кілька принципів. Ми не можемо втратити наші надбання. Тому маємо зберегти усіх наших тренерів і педагогів. Фахівці своєї справи мають працювати з дітьми. І в жодному випадку їх не можна скорочувати. Інше завдання: створити усі необхідні умови для їх роботи. Не втратити професіоналів і забезпечити їм можливості для реалізації своїх вмінь і навичок – це ті принципи, які я буду відстоювати як член команди ВО «Свобода», - наголосив Юрій Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вважаю, обласна рада мала усі підстави висловити недовіру голові Волинської ОДА, - Юрій Поліщук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити