image
 |  13 11 Червня 2021 | 09:52

Українські вузи хочуть перетворити на імперські філіали з омосковлення іноземців

Законопроект 3717, який передбачає навчання російською для іноземних студентів, підтримав профільний комітет і планують вносити на голосування у Верховну Раду. Перед тим хотіли "пропихнути" російськомовні фільми...

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук член Луцького міського комітету ВО "Свобода" Богдан Жишко.

"Скажу кілька слів про такі синоніми, як манкурти, колаборанти, сволочі, яничари.

Більшості не є таємницею походження московитів - читали В.Білінського. Сучасні "русскіє" до 1932 року називалися великоросами. До великоросів належали народи, які проживали на території московії: чудь, весь, марі, меря, водь, ерзя, мокша...

Навіть сучасний історик, академік російської академії наук, директор інституту історії при РАН, археолог Н. Макаров не знайшов на етнічних землях народу меря, звідки починалося московське князівство, слідів проживання у минулому слов'ян. Це означає, що немає етнічних земель "рускіх". А якщо немає території, на якій формується народ, то й нема такого народу!

Це взагалі найбільша містифікація - оті "русскіє"! Вигадка, необхідна для існування московської імперії", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спpава Семенченка: у ветерана АТО з Волині Богдана Пташника СБУ провела обшуки (ВІДЕО)

"Кремлівські міфи вже давно спростували історики. Лінгвісти показали, що російська мова розвинулася не з мерянської чи марійської мов, які належать до угро-фінських, а із старослов'янської, - тої, що вийшла із грецького Солуня та через Болгарію й Русь примандрувала на московію. Через те вона для них і "русскій язик", бо з Русі прийшла.

Так хто ж тоді розмовляє російською мовою, якщо на Московії вона не має свого етносу? Розмовляють, скажімо, марійці. У них є своя республіка Марі-Ел із державною марійською. От один з них буде марійцем, а інший - російськомовним марійцем і назветься росіянином. Те ж саме й з представниками інших народів: ерзя-русскій і ерзя, мокша-русскій і мокша.

Тільки хіба зміна мови спілкування змінює склад крові? Хіба хоч хтось від того став із угро-фіна слов'янином? Звісно, що ні. Вони так і залишаться ерзею, мерею чи воддю. А росіян немає!

Тих, хто забув своє коріння, називають манкуртами.

Колись турки під час набігів забирали малих дітей і виховували з них яничарів. Потім застосовували це військо проти народу, з якого брали дітей.

Колаборантами називають тих, хто допомагає окупантам. Це слово найбільше полюбляє п'ята колона.

В російського царя, кажуть, також були яничари - наказував "сволочь" дітей. Тільки те військо люди прозивали "сволочами"...

Але повернімося до проблем московської імперії.

Для того, щоб конгломерат не розпався на національні держави, кремлю необхідно всі окуповані народи перемішати в щось однорідне, в єдиний народ. Народ із однією мовою, спільною культурою та історією. З цієї причини кремль запроваджує зросійщення і витрачає на це мільярди.

У всіх республіках федерації ходить така ж сама "мулька", як оце було в нас: національні мови називають "сільськими", на противагу "перспективнішій" російській. Зросійщення відбувається через освіту. Для того, щоб дитина могла вивчати рідну мову, батьки мусять написати відповідну заяву. Без заяви школа не має права "насильно" викладати, скажімо, удмуртську. Якщо ж у школі недостатньо дітей на національний клас, то уроки проводять лише російською, вчителів скорочують.

Російську культуру творять не росіяни, бо їх в природі не існує, а зманкуртілі представники народів, що перебувають, чи колись були під владою москви. Саме вони, оті поети, письменники й співаки своєю працею роблять міцнішою імперію, підживлюючи міф про російський народ. Вони творять російську культуру. А імперія асиміляцією знищує їхні народи. Вони - колаборанти, бо допомагають окупанту! Вони - яничари, бо асиміляція знищує безповоротно! Я лише називаю речі своїми іменами, показую те, чого не помічали й над чим не задумувалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борщ – це ідеологія, а не їжа: чому Росія роздуває суперечку на тему, чий борщ?

Так хто ж у Верховній Раді просуває інтереси імперії?..

Колись невільників таврували. Зараз ознакою належності до окупованого народу є державна мова російської імперії. Хіба це може прикрашати?!.

Вважаю, що незважаючи на те що багатьом може видатися різкою правда, варто її сказати. Москва застосовує російську мову як засіб асиміляції та окупації територій. Крим та Донеччину добре бачите самі - анексували зросійщених.

Депутатам, які перед виборами кричали, щоб не чіпали "язик" і "треба займатися економікою", нехай виконають обіцянку перед виборцями. Займіться економікою, колаборанти!

Якщо ж змінювати закони, то потрібно вписати всього одне речення:

"Російську мову слід вважати такою, яка не має свого етносу"! І ще можна вилучити згадку про неї з нашої конституції. Тоді не будуть кричати про необхідність забезпечення права на навчання російською для дітей тих, хто принципово ось уже 30 років "разгавариваєт", "нє жєлаєт уніжацца" і в такому ж дусі виховує дітей. А перетворювати українські вузи на імперські філіали з омосковлення іноземців не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 червня. Цей день в історії: 179 pоків від пеpшої публікації поема Миколи Гоголя «Меpтві душі»

На фото - словник Даля. Зверніть увагу на точність назви: великоросійське наріччя (старослов'янської) руської мови. Пізніше виправлять на "Словник російської мови". Тут варто згадати, що з часом старослов'янська набула київського та московського ізводів (правописів). Ось московський ізвод і є "великоросійським наріччям".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити