image
 |  230 11 Жовтня 2024 | 16:08

Не сплатив понад 45 млн грн податків: директору підприємства з Волині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора керівнику підприємства повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, - пише ВолиньUA.

За даними слідства, мешканець Волинської області, який є директором підприємства, налагодив виробництво технічного спирту.

У січні-лютому 2024 року підозрюваний реалізував технічний спирт під виглядом універсального органічного розчинника, що не входить до акцизної групи товарів. Операції з продажу оформлювалися документально. У такий спосіб керівник підприємства мінімізовував податкові зобов’язання до державного бюджету України.

Внаслідок протиправних дій держбюджет недоотримав 45,1 млн грн акцизного податку.

У межах досудового розслідування з метою фіксації фактів вчинення злочину та здобуття доказів незаконної діяльності правоохоронці провели низку обшуків. Виявили та вилучили понад 130 тис л біоетанолу (спирту) та 38 тис л розчинника. Також вилучено необліковану готівку: долари, євро та гривню в еквіваленті понад 35 млн грн.

На цей час вживаються заходи для встановлення всіх фактичних обставин протиправної діяльності та проводяться подальші слідчі (розшукові) дії.

Досудове розслідування – БЕБ України.

Читайте також: У бюджет Ковеля мають намір повернути 120 тис. грн від постачальника електроенергії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити