image
 |  4 29 Жовтня 2020 | 17:04

«Не відповідає ні духу, ні нормам закону». Ситник прокоментував рішення КСУ

Рішення Конституційного суду щодо е-декларування не відповідає законодавству, а судді, ухвалюючи рішення, діяли у стані реального конфлікту інтересів.

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник під час дискусії в рамках онлайн-презентації дослідження Transparency Ukraine «Спроможність антикорупційних інституцій», передає «Укрінформ» у четвер, 29 жовтня.

«Це рішення абсолютно, мені здається, не відповідає ні духу, ні нормам закону. І судді, які його виносили, діяли у стані конфлікту інтересів», - зазначив Ситник.

Зазначається, що подібне рішення фактично блокує антикорупційну реформу, і воно не останнє.

Нагадаємо, у серпні 2020 року до КСУ направили подання 47 народних депутатів щодо конституційності положень законів, які складають так звану антикорупційну платформу. Мова йде про електронне декларування, спецконфіскацію і оновлену ст. 368-5 ККУ, яка передбачає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

27 жовтня КСУ визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Внаслідок цього Національне агентство з питань запобігання корупції закриває реєстр електронних декларацій.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що рішення певних органів державної влади носять антидержавний характер та є загрозою національній безпеці. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що рішення КСУ щодо декларування створює проблеми у відносинах з міжнародними партнерами.

Президент Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити