image
 |  4 27 Квітня 2020 | 12:34

Не встигли упіймати трофей: на Волині спіймали браконьєрів

Рейдова група на чолі з головним районним мисливствознавцем державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» в гідрологічному заказнику «Світлий», що у Маневицькому районі, на браконьєрському вилові риби затримали двох чоловіків.

Обидва – жителі села Поворськ Ковельського району. Браконьєри з допомогою заборонених знарядь займалися виловом риби. Лісова охорона викликала на місце рибоохоронний патруль, - повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Чоловіки не встигли ні упіймати трофей, ні нашкодити розведеним у заказнику багаттям. За що тепер понесуть відповідальність.

Виловлювати рибу у гідрологічному заказнику – незаконно. Також зараз триває нерестовий період, при якому рибальство забороняють, крім використання одиничної вудки.

А в’їзд у лісові масиви автомобілем та розведення будь-якого вогню у пожежний період – це злочин та особливо небезпечна справа, в результаті якої цього року на Волині виникла загрозлива для всього живого – в тому числі людей – ситуація із пожежами в екосистемах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник зруйнованого будинку у центрі Луцька не може навести лад через самоізоляцію

Нагадаємо, що у Верховній Раді України прийняли законопроєкт №2339 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити