image
 |  4 25 Вересня 2021 | 09:42

(НЕ)безпечне паломництво: Приліт Онуфрія на Волинь, масове скупчення вірян і вакцинація (ВІДЕО)

Зимненський монастир відзначає ювілей - 1020 років з часу заснування. Ще вдосвіта 24 веpесня тут почали збиратись віряни, адже мав прибути сам предстоятель Української православної церкви Московського Патріархату Онуфрій. Він прилетів на гелікоптері і у супроводі настоятелів волинських церков – попрямував на літургію.

Про це повідомляє «Інсайдер Медіа».

Дорога встелена квітами і килимами. Обабіч – сотні паломників… і практично всі – без захисних масок.

Згідно з даними Державного реєстру цивільних повітряних суден України, гелікоптер 5 Agusta A109E, виготовлений у Італії, 2006 року випуску, належить ТОВ «Ейркрафт Груп», а експлуатує його ТОВ «Авіакомпанія «Промінтерсервіс».

Засновниками київської компанії «Ейркрафт Груп» є фірма з Кіпру та народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський, який, до слова, по сумісництву також є дияконом в УПЦ МП.

Також на території монастиря помітили й гелікоптер марки Eurocopter ec 130. Його ціна стартує від 1,3 мільйона доларів і може сягати 2,9 мільйона євро.

Зауважимо, що на Волині загострюється ситуація з коронавірусом. Масове скупчення людей без дотримання соціальної дистанції та маскового режиму може стати причиною спалаху захворювання на COVID-19.

За ініціативи Волинської облдержадміністрації та управління охорони здоров'я поблизу монастиря розгорнули пункт щеплень проти коронавірусу. Вірян закликають вакцинуватись та дотримуватись карантинних норм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поки Медведчук під арештом: Шуфрич став власником каналу «Перший незалежний»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити