image
 |  4 25 Вересня 2021 | 08:48

Поки Медведчук під арештом: Шуфрич став власником каналу «Перший незалежний»

Нестор Шуфрич став власником каналу «Перший незалежний». Політик заявив, що він зробив це на прохання журналістів, які там працюють. Тепер Шуфрич обіцяє захищати цей телеканал.

Про це повідомляє «24 канал».

Одіозний нардеп також заявив, що підписав згоду на невтручання в редакційну політику. Крім того, Нестор Шуфрич заявив, що не має жодних фінансових зв'язків з Росією, тому «звинуватити його в тероризмі» буде неможливим.

Шуфрич традиційно поскаржився на владу

Нардеп від «Опозиційної платформи – за життя» заявив, що СБУ чинити тиск на журналістів телеканалу, а влада просто закриває на це очі. Тому й політик вирішив стати власником каналу «Перший незалежний», щоб захистити його. Також однією з причин став конфлікт з Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення.

«Усвідомлюю всі ризики, які пов'язані з цим рішенням. Розраховувати на Верховенство права, справедливі суди, на жаль, в Україні сьогодні не доводиться. Чесно кажучи і раніше не сильно доводилося, хоча, так як зараз, не було, мабуть, ніколи. Проте вважаю своїм громадянським обов'язком підтримати журналістський колектив в його прагненні говорити правду, якою б вона не була», – заявив Шуфрич.

Крім того, народний депутат побажав своїм новим підлеглим «чесних та сміливих» репортажів. Однак той факт, що Нестор Шуфрич разом з каналом отримав контрольний пакет санкцій, вирішили не згадувати.

Блокування каналів Медведчука: головне

2 лютого 2021 року РНБО ввела санкції проти соратника лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука Тараса Козака. Через це припинили мовлення телеканали, які йому належали – ZIK, NewsOne та «112 Україна».

Колишні працівники цих телеканалів начебто об'єдналися і створили телеканал «Перший незалежний».

Через годину після початку мовлення канал заблокували провайдери.

СБУ надіслала Нацраді попередження про цей телеканал, який може становити потенційну загрозу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Окремі під***си торгують партією»: Кива звинуватив Бойка в продажі франшизи ОПЗЖ на Полтавщині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити