image
 |  4 26 Листопада 2019 | 23:28

Небезпечно-таємне будівництво в «Старому місті». Кому воно вигідне?

У «Старому місті» за адресою: вулиця Драгоманова, 3 проводять реконструкцію будинку, проте у реєстрі на Геопорталі відкритих даних Луцької міської ради відсутній будівельний паспорт.

Про це пише журналіст Юрій Горбач.

Журналісти «ВолиньUA» раніше писали про те, що «Старому місті» з початку вересня проводять таємно нібито реконструкцію будинку, однак паспорту об'єкту, який обов'язково має бути на ділянці, де проводяться будівельні роботи, не було.

Днями його розмістили на понівеченому будівельному паркані.

«На паркані будівництва його буквально сьогодні-вчора повісили, а в реєстрі немає», - коментує журналіст Юрій Горбач.

Словом, там нібито здійснюється реконструкція нежитлового приміщення під заклад харчування та офісні приміщення. Замовником є Москалюк Віктор Анатолійович.

Розбирають стіни та складають старовину польську цеглу на піддони молоді хлопці, скоріше всього - наймані робочі працівники. Очевидно, що про засоби індивідуального захисту для них  ніхто не подбав.

До слова, підрядником є «Центр трудової реабілітації інвалідів «Енергія-1».

Однак, роботодавець зобов'язаний організувати належний облік і контроль за видачею працівникам засобів індивідуального захисту у встановлені терміни, забезпечити інформування працівників про належні їм засоби індивідуального захисту. Чого, на жаль, не здійснено на будівельному майданчику за адресою: вулиця Драгоманова, 3.

Навіть якщо поруч виявляється звичайний перехожий, то чи буде безпечне його перебування там? Словом, про безпеку людей тут забули «в корінь». Напрошується запитання: «Інспектори з охорони праці, Ви де? Ви взагалі щось контролюєте у місті?». Скоріше всього, – ні!

До слова, аналогічне будівництво, без будівельного паспорту та без засобів індивідуального захисту здійснюється за адресою: вулиця  Гаврилюка, де декілька тижнів тому невідомі теж розпочали будівництво.

Це місце знаходиться в історичному ареалі Луцька – на Святій горі. Але, очевидно, і про це будівництво відомо більше сусідам прилеглих будинків, аніж контролюючим органам чи відповідним чиновникам міської влади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити