image
 |  0 7 Листопада 2019 | 20:19

«Ні – ринку землі!»: націоналісти й аграрії пікетували ОДА у Львові і Харкові

Всеукраїнська аграрна рада, ВО “Свобода” та фермерські об’єднання сьогодні, 7 листопада, пікетували Львівську та Харківську обласні державні адміністрації.

Аграрії та націоналісти вимагали не допустити скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

У Львові пікетувальники звернулись до голови ЛОДА Маркіяна Мальського із вимогою донести їхню позицію до Президента України Володимира Зеленського, повідомляє кореспондент “Вголосу”.

Голова Львівської обласної організації ВО “Свобода” Олег Панькевич зазначив, що такі дії – не новинка для влади в Україні:

“Ми добре розуміємо, що це пограбування, яке задумала діюча влада, може бути найбільшим і останнім пограбуванням українського народу. Кожна влада за цих 28 років незалежності у різний спосіб намагалась позбавити українців права на землю і не давала фермерському руху гідно розвиватись. Те, що ми бачимо зараз, – це наслідок попередніх років діяльності влади, але сьогоднішня ситуація – останній рубікон. Вони вважають, що сьогодні можна знехтувати думками понад 80% суспільства, яке виступає проти продажу сільськогосподарської землі. Вони намагаються розбити політичний і суспільний рух, аби створити картинку, що їхня реформа діє.

Ми з вами сьогодні тут для того, щоб сказати, що ми розпочнемо акції протесту по всій Україні. Сьогодні такий пікет відбувається і у Харкові. Сьогодні ми, об’єднання «Свобода», заявляємо, що ми за активну співпрацю із тими політичними партіями, які будуть відстоювати право українців на їхню землю. Ми хочемо бути разом із тими громадськими організаціями і рухами, які виступають проти продажу землі сільськогосподарського значення. Ми маємо бути разом і сказати депутатам, які прийматимуть рішення, що вони не заховаються за своїми мандатами. Їм не допоможуть ні правоохоронні органи, ні влада і ці депутати обов’язково нестимуть відповідальність за цей пограбунок. Їхні прізвища будуть покриті вічною ганьбою, якщо вони проголосують за скасування цього мораторію”.

Тим часом очільник Львівської міської організації ВО “Свобода” Любомир Мельничук заявив, що мирними акціями ситуація не закінчиться, якщо Верховна Рада не прислухається до вимог громади:

“У мене таке відчуття, що нас випробовують на міцність. Влада подивиться на реакцію суспільства, чи буде український селянин мовчати. Коли наші парламентарі йшли до влади, хіба “Зе!” говорив, що він буде розпродавати землі? Ні. Хіба партія “Голос” , яка набрала свої голоси у Львівській області, казала селянам, що продасть їхні землі? Теж ні. Хіба представники інших політичних партій говорили про це? Ні! Вони всі говорили те, що усі люди хотіли чути – що все буде добре, які будуть низькі ціни і якими ми усі станемо багатими. Як тільки вони отримали свої мандати, вони почали говорити абсолютно протилежні речі. Що вони роблять сьогодні? Перше – це здача інтересів Путіну під виглядом так званої формули Штайнмаєра. Друге – це декларація про тотальний розпродаж залишку українських стратегічних підприємств. Третє – це продаж земель сільськогосподарського призначення. У результаті ми отримаємо владу Путіна, ганьбу і українець не буде відчувати себе господарем на власній землі. Українець буде обробляти свої колишні землі на благо якогось закордонного пана”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від «слуги народу» Стернійчука на Волині вимагають визначитися з позицією щодо продажу землі

“Тільки організована спільна боротьба дасть результат. Згадайте революцію На граніті, Революцію Гідності чи ту ж Помаранчеву революцію: зміни відбувались тоді, коли не було чвар у суспільстві і тоді, коли політичні партії, громадські організації і різні об’єднання були разом. Саме тому влада зараз робить все, щоб між нами не було єдності. Коли Львівщина об’єднається і під стінами ЛОДА будуть десятки тисяч людей, буде так само, як було у 2013-2014 роках. Тим, що чиновники не хочуть чути наші мирні акції протесту, вони наражаються на те, що повториться річ, яку українська нація вміє робити найкраще – революція, вуличні протести і радикальні дії. Але поки що ми просимо почути наші декларації, прислухатись до позиції громади, яка зараз стоїть із мирними акціями протесту. Ніхто не хоче повторити долю Януковича і я надіюсь, що інстинкт самозбереження і здоровий глузд сьогоднішньої влади переможе”, – зазначив націоналіст.

Після півтори години акції ініціативній групі все ж вдалось зустрітись із Маркіяном Мальським і передати йому резолюцію. Голова ЛОДА її прийняв і зобов’язався передати президенту, пояснивши усі деталі позиції суспільства Львівщини.

З відповідною ініціативою націоналісти виступили і в Харкові.

“Вкотре і вкотре виходимо на захист Української Землі. Ініціативи чинної влади – згубні для України та Українців. Зробимо все, щоб унеможливити розпродаж української землі!” – зазначив на акції колишній міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка.

Нагадаємо, у середу, 30 жовтня, під стінами ВРУ відбулася акція протесту проти включення до порядку денного документа про ринок землі.

Акцію організували Всеукраїнська аграрна рада та Всеукраїнське об’єднання “Свобода”. Мітингарі вимагали від президента Зеленського та Парламенту не голосувати за відповідний законопроєкт.

Тоді лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок звернувся із попередженням до народних депутатів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Земля горітиме у вас під ногами!»: Тягнибок попередив нардепів через ринок землі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити