image
 |  4 20 Листопада 2019 | 13:44

Нічна стрілянина у «Воротневі»: поліція провадження закрила, прокуратура погодилась

Кримінальне провадження, відкрите 27 вересня 2018 року за фактом хуліганських дій на території заказника «Воротнів», «успішно» закрите слідчим СВ Луцького відділення поліції ГУНП у Волинській області ще в липні 2019 року.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик.

Зі слів Олександра Пирожика, провадження «успішно» закрите слідчим СВ Луцького відділення поліції ГУНП у Волинській області ще в липні 2019 року, на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України. 

«Цей пункт, до речі, означає, що: «2) встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення»…

Прокуратура з таким висновком слідчого погодилась, оскільки, цитую: «Вивченням матеріалів кримінального провадження підстав для скасування рішення слідчого не встановлено», – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічні розваги, «тітушки» і стрілянина – новий «бєспрєдєл» у відомстві Кватирка

«Коментувати цього не буду, залишу колегам. Натомість відзначу «еволюцію» слідства. В цій нашумілій резонансній справі спершу відкрили провадження за фактом хуліганських дій, потім (21 грудня 2018 року) – аж два провадження – за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, перевищення службових повноважень та застосування фізичного насильства до журналістів. А після цього (27 грудня 2018 року) всі провадження об’єднали в одне. А вже після того – його «успішно» закрили.

Іншими словами, 30 липня 2019 року «одним махом» закрили всі ці справи. Нібито ніякої стрілянини й не було. Адже на ряд питань, які ставив у своєму зверненні від 4 жовтня 2018 року голова постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, депутат Волинської облради від ВО «Свобода» Анатолій Вітів, відповідей так і не озвучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова постійної комісії Волинської облради вимагає від поліції і прокуратури розслідувати стрілянину у заказнику «Воротнів»

Зокрема, громадськість Волині досі так і не знає, чи вдалося слідству (дослівно – за зверненням Вітіва):

– встановити осіб, які надали дозволи на використання майна Молодіжного центру у заказнику «Воротнів» не за призначенням;

– встановити та притягнути до відповідальності осіб, які перешкоджали журналістам у здійсненні професійної діяльності;

– встановити та притягнути до відповідальності осіб, які вчинили правопорушення, що виявилося у неправомірному застосуванні вогнепальної зброї при значному скупченні людей;

– встановити обставини та мотиви неналежного реагування працівниками Національної поліції на протиправні дії, які мали місце в заказнику «Воротнів» – у тому числі застосування вогнепальної зброї, а також невжиття ними заходів щодо припинення інших правопорушень.

«Гадаєте, відповіді на ці питання вже нікому не цікаві? Через рік уже й так із рук зійде? Я би так не думав. Аби не довелося відповідати на ці питання публічно, під час щорічного інформування перед сесією обласної ради…» – резюмує Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Воротнівські дачі» поблизу Луцька – знову «під криміналом»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити