image
 |  18 19 Листопада 2019 | 12:54

«Воротнівські дачі» поблизу Луцька – знову «під криміналом»

Самовільне будівництво в заказнику «Воротнів» Луцького району – знову «під криміналом». Про це стало відомо з відповіді Луцького районного відділення поліції на адресу депутата Волиньради від ВО «Свобода» Олександра Пирожика.

Інформацію про це оприлюднив на своїй сторінці в мережі Фейсбук сам Олександр Пирожик.

«Нагадаю, що депутатський запит із цього приводу на сесії облради 24 жовтня більшість з якогось дива не підтримала, натомість аналогічне депутатське звернення таки дало результат. Бо вже 29 жовтня за викладеними відомостями було відкрите кримінальне провадження №42019031010000145 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 197-1 Кримінального кодексу України», – пише депутат Волиньради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватний котедж у «Воротневі» збудований без відповідних дозволів

«Зазначене кримінальне провадження було розпочате Луцькою місцевою прокуратурою за фактом самовільного будівництва двох житлових будинків на самовільно зайнятій земельній ділянці, яка знаходиться в ботанічномув заказнику загальнодержавного значення «Воротнів» Луцького району та визначено його підслідність за слідчими СВ Луцького РВП Луцького ВП ГУНПП у Волинській області», – йдеться у відповіді на депутатське звернення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічні розваги, «тітушки» і стрілянина – новий «бєспрєдєл» у відомстві Кватирка

Зі слів Олександра Пирожика, прикметно, що відповідь на це звернення надійшла зі значним запізненням, хоча формально вихідний номер нібито «вписався» у відведені законом строки.

«Проте здивувало інше. У відповіді з поліції – жодного слова про хід розслідування нічної стрілянини у «Воротневі», хоча саме цей нашумілий епізод теж фігурував і в констатуючій, і в резулятивній частині депутатського звернення. У зверненні був іще й додаток – рішення профільної комісії облради з питань законності щодо розслідування цих обставин, підписаний головою комісії, колегою-свободівцем Анатолієм Вітівим», – додає Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова постійної комісії Волинської облради вимагає від поліції і прокуратури розслідувати стрілянину у заказнику «Воротнів»

«Цікаво, чи це наші правоохоронці такі неуважні, що один епізод документу – бачать, а інший – не помічають? Чи за другим епізодом щодо «Воротнева» варто очікувати додаткової відповіді та окремого «криміналу»? Чи, може, розслідування нічної стрілянини в заказнику з метою залякування активістів та журналістів хтось досі так старанно «кришує»?» – ставить риторичне запитання свободівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Воротнівську баню» на Покрову забронювали для ВІПів?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити