image
 |  131 20 Червня 2024 | 13:19

Німеччина гальмує новий пакет санкцій проти росії

У ЄС не змогли узгодити 14-й пакет санкцій проти РФ, зокрема її сектора скрапленого природного газу.

Німеччина продовжує гальмувати новий пакет санкцій проти Росії, пише Reuters. Про це на умовах анонімності виданню повідомили дипломати Євросоюзу.

"Посадовці з 27 країн ЄС обговорюють пакет санкцій уже більше місяця. Нові заходи включають заборону на перевалку російського СПГ та план покласти на операторів з Євросоюзу відповідальність за порушення санкцій дочірніми компаніями й партнерами у третіх країнах", - сказано в повідомленні.

За словами неназваних дипломатів та джерела, знайомого з цим питанням, вагання Німеччини частково пов'язані з внутрішніми розбіжностями між Міністерством закордонних справ ФРГ та канцелером Олафом Шольцом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ППО вночі знищила 5 із 9 ворожих ракет та всі 27 "Шахедів"

"Берлін продовжує заперечувати, попри вилучення пункту, який він вважав проблематичним. Останній змусив би дочірні компанії контрактно заборонити реекспорт до РФ, а також реекспорт для використання у РФ", - зазначає видання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити