image
 |  0 4 Червня 2018 | 17:00

Нововолинській міськраді повернули 3 гектари вартістю 12 мільйонів гривень

За втручання прокуратури на Волині державі повернуто земельну ділянку вартістю 12 мільйонів гривень.
Про це 04 червня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.
На виконання рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Володимир-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Нововолинської міської ради до Товариства з обмеженою відповідальністю «Нововолинський екотехнопарк», громаді шахтарського міста повернуто земельну ділянку площею 3 га, ринковою вартістю 12 млн. грн.
Прокурори з'ясували, що у серпні 2015 року між міською радою та підприємством на 15 років було укладено договір оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення для будівництва і обслуговування сміттєпереробного заводу у Нововолинську.
Відтоді товариство, незважаючи на наявність рішень судів з цього приводу, не сплачувало орендної плати за землю, заборгувавши бюджету міста понад 565 тис. грн.
Нововолинська ж міська рада заходів позовного характеру, щоб повернути землю, не вживала, тому в ситуацію втрутилася прокуратура і в суді прокурори домоглися розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки громаді.
Нині рішення суду виконано, земельну ділянку за актом прийому-передачі передано Нововолинській міській раді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити