image
 |  0 29 Січня 2020 | 18:10

Обранці Заріччя – одноголосно проти приєднання до Володимира-Волинського

На позачерговій сесії Зарічанської об’єднаної територіальної громади 29 січня 2020 року депутати Зарічанської сільради одноголосно висловилися проти приєднання до міста Володимира-Волинського.

Про це «ВолиньUA» повідомив депутат Зарічанської ОТГ від ВО «Свобода» Петро Козлюк.

Зі слів депутата, позачергову сесію 29 січня власне й скликали через те, що отримали інформацію про те, що у Волинській ОДА хочуть збираються зміни до Перспективного плану об’єднання громад області – щодо приєднання Зарічанської ОТГ до міста Володимира-Волинського.

«Це викликало обурення всієї Зарічанської громади, адже таке рішення йде всупереч волі мешканців громади та порушує принцип добровільності об’єднання громад. Зарічанська ОТГ є самодостатньою і давно визначилася щодо свого самостійного існування та розвитку як сільської громади. Що власне й підтвердили своїм одноголосним рішенням обранці Зарічанської громади. Бо всі розуміють: якщо ОТГ увійде до складу міста, то потім уже нікому не буде діла до віддалених сіл», – прокоментував таке рішення депутат-свободівець Петро Козлюк.

Також, зі слів депутата, колеги підтримали його пропозицію внести в порядок денний питання щодо прийняття відповідного звернення проти об’єднання з містом до центральних органів влади та Волинської обласної ради і Волинської ОДА.

Окрім того, в Зарічанській  громаді було створено робочу групу для відстоювання інтересів громади перед обласними та столичними владними структурами, до складу якої увійшли як депутати ОТГ, так і громадські активісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не має на хліб: Гузь витрачає 40 тисяч «депутатських» на канцтовари та бензин

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити