image
 |  4 10 Червня 2020 | 09:47

Офіс Зеленського погоджує важливі кадрові питання з Московським патріархатом, – ЗМІ (ВІДЕО)

В Україні сформувалася ціла мережа впливових політиків, які працюють над відновленням монополії Російської Церкви та планують репресії проти Православної Церкви України.

Про це йдеться у матеріалі програми “Стоп Реванш” на 5 каналі, - передає РІСУ. 

Першим сигналом про реванш Московського Патріархату в Україні став конкурс на високу державну посаду – голови Департаменту в справах релігій Кабінету міністрів.

“Представники Московського Патріархату жорстко поставили завдання перед керівництвом країни, що на цю посаду вони згодні, аби допустили будь-кого – але тільки не Андрія Юраша. Це помста за Томос”, – вважає експерт з питань релігії Тетяна Деркач.

Та й взагалі: всі важливі кадрові призначення перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов тепер узгоджує з начальством Московської Церкви, - кажуть експерти.

“Закрадається думка, що Трофімову через МП просто передаються резюме на тих людей, яких потім ставлять на посади”, – зазначає експерт з питань релігії Андрій Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський думає, що держава – це він, – голова Волинської «Свободи»

“Якщо Московський Патріархат у нас в Україні впливає на державні призначення – це означає, що в нас на державні призначення впливає країна-агресор… Тому що це завжди консультації напряму з російськими спецслужбами”, - додає політичний експерт Олександр Палій.

Агентура РПЦ призначається навіть на посади заступників голів районних держадміністрацій, вказують розслідувачі. За вказівкою Банкової було заблоковано виконання закону №5309, згідно з яким “УПЦ” повинна вказувати свою приналежність до Московської патріархії, центр якої перебуває в країні-агресорі. 

“Було сказано чиновникам, що вони не повинні проводити перереєстрацію статутів, щоб МП в Україні змогла зберегти свою гібридну назву “Українська православна церква”. Жодних перейменувань на РПЦ, жодних перереєстрацій статутів”, – розводить руками Андрій Ковальов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комплекс малороса: Зеленський досі не може сформувати свого ставлення до Бандери

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити