image
 |  0 25 Лютого 2019 | 21:13

Оприлюднили список архієреїв Московського патріархату, які мали бути на Об’єднавчому соборі

Митрополит Володимир-Волинський та Ковельський Володимир, в числі інших архієреїв від Московського патріархату, мав взяти участь в Об’єднавчому соборі. 

Список архієреїв оприлюднив у Фейсбуці священик Віктор Мартиненко.

«Ви, мабуть, знаєте, що на стінах нашої тисячолітньої Софії є багато графіті - видряпаних написів, що проливають світло на невідомі сторони тогочасного життя і подій. Як виявилося, графіті можуть бути не лише на стінах, але й на папері. Один такий папірець кружляв сьогодні вітер на подвір’ї Святої Софії)P.S. То хто ж тоді Іуда?», - йдеться у дописі.

Щодо митрополита Володимир-Волинського та Ковельського Володимира та й загалом, решти тих архієреїв, то тепер їхня позиція кардинально змінилася і вони вже не прагнуть об’єднання, а навпаки кричать про вигадані гоніння і називають Томос лицемірним задумом. До прикладу це зробив то й же митрополит Володимир, який у зверненні до вірних чад Володимир-Волинської єпархії написав, що «під виглядом благої справи, великого досягнення і довгоочікуваного подарунка віруючим людям пропонується «томос». Насправді ж це лицемірий задум хитро й підступно спланований і розіграний тими, хто і не думає дбати про благо Церкви».

Така позиція архієрея з Волині є мінімум дивною і непослідовною. Дивними є заборони служити тому ж Віктору Мартиненку, який ніколи не приховував своєї проукраїнської позиції.

Виникає логічне запитання: чим Російська церква могла утримати цих архієреїв від участі в Об’єднавчому соборі?

Варто нагади, що в інтерв'ю нашому виданню отець Віктор казав, що бачив бачив документ з іменами архієреїв  на власні очі.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюю, що деякі наші «стоятєлі в вєрє» стоять за чемоданчики від Новінського, – отець Віктор Мартиненко

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити