image
 |  27 3 Серпня 2021 | 12:37

Оригінали або аналоги: дилема при купівлі автозапчастин*

Навіть найнадійніше транспортний засіб час від часу потребує ремонту. Періодично змінюються фільтри та інші витратні матеріали, гальмівні колодки і ремені. При цьому кожен автолюбитель намагається захистити себе від підробок. Але як це зробити, якщо на ринку величезна кількість неякісного товару? Поки автомобіль знаходиться під гарантією можна відчувати себе спокійно, бо звернувшись в автосервіс, господар автомобіля отримає за свої гроші оригінальні деталі. Але парк автомобілів в будь-якій країні має тенденцію «старіти», і тоді власникам транспортних засобів доводиться займатися пошуком запчастин самим.

Оригінальні і неоригінальні запчастини

Власники автомобілів діляться на два табори. Одні впевнені в тому, що тільки оригінальні запчастини, забезпечені відміткою виробника, мають високу надійність. Висока ціна оригінальних деталей, на їхню думку, пояснюється наявністю підвищеного контролю при виробництві запчастин і використанням високих технологій. Інша частина автолюбителів впевнена, що головне при купівлі запчастин - ім'я виробника, а висока вартість деталей пояснюється лише логотипом.

Яка різниця між оригінальними і неоригінальні запчастини? Оригінальними називають ті, що поставляються на підприємство для складання автомобілів. Автовиробники при цьому не випускають велику частину деталей, а замовляють їх на інших підприємствах. Це такі деталі, як:

  •  Електрика;
  •  Оптика;
  •  Запчастини гальмівної системи і підвіски;
  •  Підшипники ступичні, опорні та інші;
  •  Оптика;
  •  Технічні рідини і автомобільні масла;
  •  Фільтри та інші витратні запчастини.

Одна і та ж деталь може проводитися різними заводами. Автоскладальники зобов'язані постачати ринок оригінальними деталями протягом десяти років, з того моменту як побачила світ певна модель автомобіля. У той же час, підприємства, що випускають запчастини для збирачів автомобілів постачають і вторинний ринок. При цьому перший тип деталей відзначають брендом автомобіля, другий - маркою виробника. Таким чином, в магазині можна придбати деталь від певного виробника і для певної марки автомобіля, але не оригінальну. Якість цих деталей мало відрізняється від тих, що поставляється на конвеєр автоскладального підприємства, але ціна значно нижча. На avtopro.ua покупці можуть знайти як оригінальні запчастини, так і аналоги.

Запчастини для вторинного ринку і підробки

В даний час є безліч компаній, що виробляють запчастини для вторинного ринку. У цій масі є якісні запчастини, які не поступаються за характеристиками оригінальним деталям. Але є запчастини, які можна назвати відвертим мотлохом.

Окрема категорія запчастин - це підробки, і на ринку їх, на жаль дуже багато. Ці деталі робляться з невідомих матеріалів і не проходять ніякого контролю. За зовнішнім виглядом такі деталі можна відрізнити по видимим недоліків: відколи, нерівності, задирки та інші дефекти. При купівлі будь-яких деталей варто вимагати у продавця сертифікат на предмет відповідності міжнародним і місцевим стандартам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити