image
 |  9 20 Грудня 2022 | 22:31

Пальонку порівняли з Трухановим

Міського голову Володимира Ігора Пальонку порівняли з такими одіознами мерами як Труханов та Кернес.

Зробив це порівняння голова депутатської комісії з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту і міжнародного співробітництва Констянтин Зінкевич.

«Кернес, Труханов, Пальонка (м. Володимир)… Якось так», - написав пан Зінкевич у фейсбуці після того, як на сесії міської ради зняли з порядку денного питання про перейменування вулиці Стемковського в селі Заріччя названої на честь голови сільради радянських часів.

В коментарі до посту Зінкевич дещо пояснив таке порівняння: «перший оберігав ім‘я Жукова, другий- Єкатєріну, а третій береже вулицю «червоного» голови сільради».

Нагадаємо, що перипетії навколо перейменування цієї вулиці точаться вже кілька місяців. Робоча група, яка протягом кількох місяців опрацьовувала перелік вулиць громади, що підлягають перейменуванню, запропонувала для вулиці Стемковського, яка була названа на честь колишнього голови сільради радянських часів, нові назви – Покровська або Симона Петлюри. Під час онлайн голосування більшість учасників опитування обрали назву Симона Петлюри, проте згодом, зважаючи на конфлікт, що виник навколо цього питання, перейменування вулиці Стемковського винесли на окреме громадське обговорення.

На цьому обговоренні понад двадцять осіб виступити проти перейменування вулиці. Втім, профільна депутатська комісія відхилила проект рішення, яким пропонувалося лишити назву вулиці в честь голови сільради. Та все ж на сесію винесли цей проект, але чомусь вирішили зняти з порядку денного і сам Ігор Пальонка голосував за зняття. Тож, у Володимирській громаді вулиця в честь радянського посадовця залишаються на мапі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пальонка досі не вирішив, де у Володимирі буде нове кладовище

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити