image
 |  18 25 Серпня 2020 | 10:57

Парадокси: мер Горохова отримує зарплатню більшу, ніж мер Києва

Середня місячна зарплата Горохівського міського голови у 2019 році становила 32 тисячі 400 гривень, і це – практично на 6 тисяч гривень більше, ніж отримує мер столиці України – міста Києва.

Такі цифри фігурують у деклараціях посадовців за 2019 рік, - інформує власкор «ВолиньUA». 

У декларації Горохівського міського голови Годика Віктора Леонідовича за 2019 рік у графі «Заробітна плата, отримана за основним місцем роботи» фігурує сума 389 тисяч 223 гривні. В середньому за місяць це – 32 тисячі 400 гривень.

Для порівняння: у Київського міського голови Кличка Віталія Володимировича у графі «Заробітна плата, отримана за основним місцем роботи» значиться сума 318 тисяч 599 гривень. У середньому за місяць це – 26 тисяч 540 гривень.

Варто зауважити, що це – середні зарплатні мерів за 2019 рік. Після цьогорічних же підвищень мінімальних окладів ці суми ще більше зростають. Відповідно, зростає й різниця між повними зарплатами мерів Горохова та Києва.

Не треба бути економістом чи політологом, аби розуміти обсяги владних повноважень, які виконують мери столиці України та волинського Горохова. Очевидно, що мер Горохова на свою зарплатню не надто перевантажується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Горохові – мер, який сам себе позбавив голосу

А якщо зважити на те, що мер Горохова Віктор Годик ще й боїться брати на себе відповідальність за прийняття рішень і принципово не голосує на сесії за ті питання, які приймає депутатський корпус, то виникає логічне запитання: за що ж тоді він отримує таку велику зарплатню?

Може, за те, що старанно приховує від мешканців публічну інформацію, через що експерти програми «Transparent Cities/Прозорі міста» віднесли Горохів до групи «непрозорих міст»? Чи причина криється в безконтрольному прагненні наживи за рахунок міських платників податків?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники Горохівської влади проігнорували захід у День Незалежності

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити