image
 |  0 21 Листопада 2018 | 11:50

Першим продавати військову техніку почав Гриценко, - БПП

Про це народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка", голова Тимчасової слідчої комісії щодо розкрадань в армії за період з 2004 по 2017 роки Іван Вінник заявив вчора на засіданні ТСК.

Таку інформацію Цензор.НЕТ повідомили в прес-службі БПП.

У повідомленні зазначається: "Сьогодні ми заслухали звіт керівництва Київського дослідного інституту судових експертиз, який надав нам інформацію щодо розпродажу техніки та озброєнь у період з 1991 по 2014 рік.

Проаналізувавши цей звіт, хочу відмітити, що абсолютно боєздатна техніка першої – другої категорії реалізовувалася з балансу Міністерства оборони на баланс спецекспортерів, з метою подальшого продажу на експортні ринки за ціною, яка у 15 разів була меншою ніж ринкова ціна такої техніки на зовнішніх експортних ринках. Безумовно, ринкова ціна отримувалася спецекспортерами, але вона не перераховувалася державі, на баланс Міністерства оборони",- наголосив парламентар.

"До прикладу, середня вартість БМП–1 становила орієнтовно 10 тисяч доларів. З цих 10 тисяч доларів Міністерство оборони ще сплачувало 20 відсотків комісійних спецекспортеру, а спецекспортер, у свою чергу, реалізовував те саме БМП за ціною майже 400 тисяч доларів. Тобто у 30-40 разів більше…",- додав Іван Вінник.

"Також за звітом комісії можемо говорити, що першим міністром, який почав розпродавати техніку з бойового чергування, з резервів ЗСУ, за рахунок цих резервів формувати ці неадекватні бізнесоборудки, був Гриценко. Саме він зі стратегічного резерву ЗСУ продав майже 400 танків Т – 72, зменшивши, таким чином, наявну потребу ЗСУ в 3200 танків на той час. Потім таку діяльність у наступні роки продовжили й інші міністри оборони: Іващенко, Єхануров, Єжель – зменшуючи наявні засоби бойової техніки, а відтак руйнуючи боездатність ЗСУ",- зазначив народний депутат.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити