image
 |  2 21 Листопада 2020 | 20:08

Під час візиту на Горохівщину Михаїл Луцький поскаржився на дороги

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл завітав до села Антонівка, що на Горохівщині.

Про це інформує Горохівський вісник.

Знайомство парафії з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом, старшим деканом Горохівського деканату о.Андрієм Сидором, великим собором священників Православної Церкви України вдалося воістину незабутнім. У святині було сонячно від поглядів святих на всюдисущих образах й обличчях діточок і дорослих, а як священнослужителі й церковні хористи зі своєю наставницею Ніною Горощук квітчали молитву милозвуччям, здавалося, з віконець невеликої церковки дзвінкість того співу сягнула над золотими куполами аж до Творця-Отця, замилувала його щирістю настільки, що з Неба не переставало литися сонячне проміння.

Знаковим для багатьох стало таїнство причастя, повчальною – проповідь настоятеля Свято-Миколаївського храму с.Скобелки о. Станіслава Домарацького, незабутніми – мудрі слова владики Михаїла про повагу до живих і мертвих батьків, про любов до себе, ближнього, батьківщини й України, про початок із самого себе на сходинах до істини, до мудрості, до Бога.

- Бережіть себе - тим ви збережете своїх ближніх, - побажав усіх гараздів архієрей і нагородив Благословенними Грамотами найдостойніших мирян. Трохи більше року тому парафіянки храму Димитрія Солунського с.Антонівки за пожертву Марії Дубенської й Ірини Бойко встановили на подвір’ї святині новий Символічний Хрест. Готуючись до свята цьогоріч, пофарбували церкву зеленим і блакитним кольорами – символами життя й надії. За участь у цій та інших безкорисливих толоках владика Михаїл теж нагородив Грамотами Марію Пліскову, воїна АТО Андрія Конусевича, церковних старост Віктора Собця й Василя Надашкевича.

На благодатній берестечківській землі, у славній козацькій громаді своє шанування Його преосвященству висловив голова Берестечківської міської ради Ігор Грудзевич, квіти поважному гостеві подарувала секретар цієї ради Орися Максимець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одна сільрада на Волині розподілила землі між родичами

Новообраний лідер отримав благословення на гідне служіння людям й висловив сподівання, що згодом владика Михаїл завітає в Антонівку по відремонтованій дорозі, а здійсненню цієї справи слугуватимуть не тільки благі наміри, а небайдужість і праця кожного жителя Берестечківської об’єднаної територіальної громади.

Світлим, наче молитва, був вітальний монолог прегарного товариства антонівських і гектарівських діточок, які разом із своїми наставницями Марією Штонь і її внучкою Олею Топилко вивчили до свята села гарні вірші. Їх декламували Денис Штонь, Соломія Войтович, Максим Данильчук, Каміла Топилко, Віталій Мушинський, Ірина Зварич, Віталій Зварич, Яна Чуфіна, Леся Данилюк, Олександр Зварич, Діана Данильчук, Яна Собець, Олександра Огороднік.

Звершивши Хресний хід, гарну подію повінчали «Многоліттям» людям і Україні й світлинами на добру згадку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити