image
 |  7 23 Лютого 2021 | 16:36

Підприємець сплатить півмільйона до бюджету Луцька через неякісну «молочку»

Підприємець, який постачав неякісні продукти в заклади освіти Луцька повернув до бюджету 577 тисяч гривень.

Про це інформує Луцька місцева прокуратура у звіті за 2020 рік.

Згідно рішення Північно-західного апеляційного господарського суду від 10.11.2020 у справі №903/887/19 задоволено позов Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби України, Управління освіти Луцької міської ради про стягнення з ФОП Бояновський Олександр Васильович на користь Управління освіти Луцької міської ради 577 560,75 грн. сплачених бюджетних коштів, сплачених останньому з бюджету за нікчемними додатковими угодами до договору про закупівлю продуктів харчування для закладів освіти.

Нагадаємо, що у 2019 році у Луцьку затримали підприємця за спробу підкупу працівника Управління захисту економіки. Бізнесмен Бояновський Олександр, який став переможцем конкурсних торгів на постачання продукції до установ, згодом возив неякісний товар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний лісівник Волині Кватирко довів лісове господарство до збитків

Аби не нести відповідальність, він звернувся до керівника відділу управління захисту економіки з «діловою» пропозицією. За припинення проведення процесуальних дій у кримінальному провадженні та подальше його закриття запропонував 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Підприємця затримали «на гарячому».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити