image
 |  7 26 Січня 2019 | 19:04

Пийте вино: що допоможе мозку відпочити?

Мозок потребує відпочинку і догляду, каже нейрохірург Влад Сіуреа.

Існують методи, які допомагають стимулювати і розслабляти мозок, - пише lviv1256.com.

Під час відпустки, канікул, вихідних люди зазвичай дозволяють собі багато зайвого. Часто їдять нездорову їжу, багато п'ють спиртних напоїв і кави, зловживають сигаретами, засиджуються перед комп'ютером і у смартфонах.

"Мозок ніколи не спить. Тому потрібно давати йому відпочити. Мозок потребує позитивних стимулів. Саме тому варто спати без мобільного телефону, і не дивитися перед сном телевізор", – пояснює нейрохірург.

Вчений радить вранці насолоджуватися пейзажами, дивитися на небо. Це стимулює зорові центри. Щоранку варто слухати розслаляючі мелодії, які піднімали б настрій і заряджали енергією на весь день.

Їжте помірно. Шлунок занадто сильно завантажує мозок. Якщо ви курець, то раз на тиждень влаштовуйте мозку розвантаження. Купуйте одну дійсно якісну і хорошу сигару. Потягом інших днів – не паліть", - радить Влад Сіуреа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині виявили п'яного працівника на території військової частини

Медик рекомендує пити червоне вино. Цей напій допомагає очищати капілярні судини в мозку. Але не варто зловживати, бо алкоголь атакує нервові клітини.

Щодня варто виділяти час на себе. Хоча б півгодини побути на одинці з собою. Це допомагає привести думки до ладу. Догляд за собою також приносить користь нейронам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити