image
 |  88 14 Листопада 2021 | 19:10

По чім на волинському ринку поросята, кролики та нутрії

На ринку Нововолинська можна придбати навіть свійських тварин. Тут і поросята хрюкають, на будь-який смак і гаманець, і кролики злякано визирають із кліток, навіть нутрії з сусідніх областей приїхали.

За скільки ж можна придбати живність в місті, - пише Район.Іваничі.

Йду алеєю ринку. Тут шум і гам. Свині хрюкають, люди голосно сміються, здивовано вигукують діти.

Одне порося, яке відразу впадає в око, пропонують мені купити за 1, 5 тисячі гривень. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В екс-директора «Цуманської пущі» уже рік відсуджують гроші

«За раз народилося 12 малят. Ці три – все, що залишилося. Їдять овочі, недоїдки з кухні, перемелене зерно. Ну зовсім не вибагливі. Ми їх з Радехова привезли. Беріть, не пожалієте», – розповідає власник поросят.

Йду далі. Тут тварину вже пропонують дешевше – за 1200 гривень. Кажуть, що це справжні домашні свині. Їх годують коров'ячим молоком. Тому виростуть здорові та великі.

«Ті, що дорожче продають – «перекупщики». Не вірте, вони і в нас хотіли взяти поросят, ми не продали. Хочемо чесно заробляти. Вони годують свої свиней хімічними добавками, ті можуть хворіти частіше. Кращих, як в нас – не знайдете», – шепоче мені на вухо ще одна продавчиня.

Підходжу і до інших тварин. Поросят пропонують і за 1300 гривень. Якщо заберу пару, то обіцяють знижки. Всі професійно розхвалюють свій товар. Відмовити – не так легко, як здається.

Поки до мого рюкзака не потрапило одне з поросят, підходжу до продавців кролів.

«Вартість однієї тварини – 400 гривень. Їм по п'ять місяців. Зерно їдять, овес, буряк, сіно. До їжі – невибагливі. Та улюблені їхні ласощі – чорнобривці. Квіти ми просто зриваємо і потрохи кидаємо їм в клітку. Це ж природний антибіотик», – запевняє мене ще один продавець на ринку!

Також на базар привезли нутрії на продаж. Їх власник приїхав аж з Червонограда. А це понад 40 кілометрів від Нововолинська. Вартість тварини – 100 гривень за кілограм.

«М'ясо – дуже дієтичне і смачне. Часто купують ті, хто має проблеми зі здоров'ям і жирного їсти не може», – зазначає продавець

Якщо ви ще не купили поросят чи іншу живність – поспішайте на ринок у Нововолинськ. З порожніми руками не повернетесь додому точно!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити