image
 |  2 11 Березня 2021 | 21:00

Побічні реакції від COVID-вакцин у Польщі: скільки їх та від якої вакцини найбільше?

У Польщі зафіксували 3 667 випадків побічних реакцій після вакцинації проти коронавірусу. Більшість з них є легкими: почервоніння та короткотривале відчуття болю в місці уколу.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на polsatnews.pl, про побічні реакції на щеплення розповіла віце-міністр здоров'я Анна Голавська. При цьому вона навела дані станом на 2 березня.

За її словами, найбільше побічних реакцій викликала вакцина Pfizer - 2 172. З них серйозних 345, а з тяжкими ускладненнями - 57.

Вакцина AstraZeneca викликала 1 446 побічних реакцій. З них 136 серйозних та 4 з тяжкими ускладненнями.

Найменше побічних реакцій спричинила вакцина Moderna - 59. З них 8 серйозних та 2 з тяжкими ускладненнями.

У Польщі зафіксовано 30 летальних випадків, які наступили невдовзі після введення вакцини. Однак розтин тіл померлих не підтвердив, що саме вакцина була єдиною причиною смерті.

На сьогодні в Польщі вже зроблено 4 млн 86,8 тис щеплень проти COVID-19. Першу дозу отримало 2 млн 641,7 тис осіб, а всі дві дози - 1 млн 445,1 тис осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укpаїнський полігон для не пеpевіpених вакцин в дії: за індійською «Covishield» заpеєстpували китайську «CoronaVac»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити