image
 |  0 18 Липня 2018 | 11:02

Поліція розпочала провадження за фактом хуліганських дій у НАБУ

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом вчинення хуліганських дій групою осіб біля будівлі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).


Про це інформує відділ комунікації поліції Києва.
Згідно з повідомленням, у вівторок, 17 липня, до чергової частини Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення, що біля приміщення НАБУ невстановлені особи вчиняють протиправні дії. На місце поді виїхала слідчо-оперативна група територіального управління поліції та екіпажі патрульних.
На місці знаходилася група осіб у кількості близько 30-ти чоловік. Встановлено, що частина з них зайшла до приймальні громадян НАБУ, пошкодивши при цьому вхідні двері. Крім того, правопорушники пошкодили фарбою зовнішні ролети будівлі та камери відеоспостереження, зазначають в поліції.
Наразі слідчими розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 4-х років. Досудове розслідування у справі триває.
Як повідомляв Укрінформ, 17 липня під час мітингу між 11:00 і 12:00 організована група тітушок увірвалася до будівлі НАБУ. Спочатку особи зайшли до громадської приймальні, де зіпсували камеру відеоспостереження, потім виламали двері та металеву ролету, якими дане приміщення відділено від режимної території, та увірвалися у хол НАБУ.
Читайте також: Поліція затримала двох утікачів із одеської колонії, третього шукають
У НАБУ зазначили, що представники поліції, які знаходилися поруч, жодним чином не заважали їхнім діям, і тільки після того, як невідомі особи почали трощити меблі та погрожувати працівникам відомства, представники МВС зайшли всередину і ввічливо попросили їх вийти.
В антикорупційному бюро даний напад назвали провокацією, спланованою та організованою представниками певних політичних сил, за його принципову позицію в розслідуванні корупції представників правлячої еліти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити