image
 |  2 23 Квітня 2019 | 18:54

Політичний романтизм українців зіграв з ними злий жарт, - політолог

Завдяки політичному романтизму українців, які бажають отримати все і відразу, не докладаючи для цього жодних зусиль, олігархи-ляльководи й надалі визначатимуть майбутнє України.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» зазначив волинський політолог Тарас Літковець.

Науковець наголосив, що вже зараз йде підготовка до виборчої кампанії у Верховну Раду, однак олігархи після перемоги Зеленського нікуди не зникли і далі будуть ляльководами української політики.

«Як писали класики кінця 19 – початку 20 ст. «Хто винен?» і «Що робити?». З другим питанням зрозуміло: вже формуються передвиборчі штаби до парламентських виборів зразка осінь-2019. А винен наш політичний романтизм, бажання отримати все і відразу, а головне не докладаючи до цього жодних зусиль. Чи розпуститься ВРУ президентом? Чи будуть дочасні парламентські вибори? На ці складні питання дасть прості відповіді вітчизняний системний олігархат, котрий почуває себе, як риба у воді у мутних потоках нашої кланово-олігархічної економіки. Той олігархат, який демонстративно зміг «призначити» свого президента. Той олігархат, котрий мешкає далеко від кордонів України, проте живе саме за рахунок української економіки та українських громадян. На що наважаться ляльководи вітчизняної політики покаже найближчих кілька місяців. А нам залишається надіятись на пильність і зрілість громадянського суспільства, незалежні ЗМІ, багатопартійність і друзів у ЄС, які сприйняли наші зміни в Конституції щодо євроатлантичної інтеграції України в сім'ю цивілізованих народів».

Читайте також: Порошенко став для виборців уособленням всіх проблем, - волинський політолог

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити