image
 |  2 6 Жовтня 2020 | 20:02

Польща вводить обов'язкове носіння масок скрізь у «жовтій» зоні та інші обмеження

Польща знову загострює обмеження через новий спалах епідемії коронавірусу в країні.

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на Twitter Міністерства здоров’я, від суботи, 10 жовтня, запроваджується обов’язок носити маски (закривати рота й носа) скрізь у тих населених пунктах, які входитимуть до «червоної» та «жовтої» зон.

Раніше закривати рота й носа не тільки в магазинах чи громадському транспорті, а й навіть на вулиці, повинні були виключно жителі населених пунктів та повітів з «червоної» зони. Від обов'язку носити маски звільнятимуться лише особи з інвалідністю та ті, хто має медичне протипоказання. Міністр здоров'я Адам Нєдзєльський підкреслив, що до всіх інших осіб, які з’являтимуться на вулиці чи в будь-яких громадських місцях без маски, жодних поблажок більше не буде. Таких суворо штрафуватимуть - до 500 зл.

Крім того, у «червоній зоні» після 22:00 мають бути зачиненими всі паби, кафе та ресторани. А по всій Польщі вводять заборону віддавати в оренду приміщення під розважальні заходи та різноманітні святкування, якщо ці приміщення знаходяться в закладах, що не займаються вищевказаною комерційною діяльністю.

Також обов'язкове закривання рота й носа вимагатиметься на цвинтарях, незалежно від того, входить населений пункт до «жовтої» або «червоної» зони, чи ні.

Ще одне нововведення стосується попереджувальних СМС-повідомлень, які розсилає мобільним абонентам урядовий Центр безпеки. У них тепер інформуватимуть жителів про потрапляння їхнього населеного пункту до «червоної» або «жовтої» зон.

Нагадаємо,від суботи, 3 жовтня, до «червоної» та «жовтої» зон у Польщі входить понад 50 повітів. Новий список оприлюднять до кінця поточного робочого тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі в пожежі загинула молода українка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити