image
 |  5 28 Жовтня 2018 | 06:23

Поляки прибрали кладовище у Любешові

Чотирнадцять членів польського товариства «Волинський рейд мотоциклістів» (Wołyńki Rajd Motocyklowy) цієї суботи наводили лад на польському кладовищі в смт Любешів.
Про це пише Нове життя. 
Як розповів голова цього Товариства Генріх Козак, їхні волонтери - з різних міст Польщі – Хелм, Пулави, Люблін, Казімеж Дольни, Бидгощ та ін., чиї рідні походять із Волині, або просто прихильники історії. Наймолодшій, яка приїхала з бабусею, – тільки рік. Також пан Генріх зазначив, що нині триває акція «Волинська лампадка пам’яті».
До участі в ній долучилося майже 30 польських шкіл, у результаті волонтерам передали від шкільної молоді майже 4 тисяч свічок. Вони запалюють їх в Польщі та Україні по різних цвинтарях - на місцях поховання загиблих солдатів, а також замордованих мирних людей.
Цікаво, що частина цієї групи людей – байкери. Два роки тому в липні також із метою упорядкування кладовища вони приїжджали на Любешівщину мотоциклами. А от симпатична молода пані Аня Куявка з Бидгощу розповіла, що її родове коріння – з Любомля. Дідусь із бабусею виїхали звідти в 1945 році, рятуючись від переслідувань.
Після того, як прибрали кладовище, настоятель Любешівського костелу ксьондз Анджей Квічаля запросив волонтерів помолитися біля пам’ятного знаку замордованим всередині 40-х років полякам та українцям. А також були запалені лампадки. Опісля в костелі була відслужена меса.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Капелан із Володимира отримав відзнаку за допомогу АТО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити