image
 |  4 2 Квітня 2020 | 19:18

Померлих від коронавірусу у Луцьку ховатимуть з дотриманням особливих вимог

Виконком Луцької міськради ухвалив Положення про поховання мешканців міста Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу, померлих внаслідок спалаху особливо небезпечних інфекційних хвороб. Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Виконувач обов’язки начальника відділу зв’язків з громадськістю Назарій Радченко повідомив, що положення розроблено з метою недопушення погіршення епідемічної ситуації під час поховань померлих від небезпечних інфекційних хвороб. Воно регламентує порядок здійснення усіх процедур.

«У нас виникли питання як проводити поховання, якою машиною вести труну, як її піднімати, як проводити дезінфекцію. Ми все це прописали, врахували постанову головного санітарного лікаря. Під час похорон інфікованої на коронавірус людини будуть складати список людей, які прийшли на похорон. Такі вимоги карантину. Відспівування людей, які померли, має бути на кладовищі. Тіло покійного у храм заносити небезпечно. Буде також виділений автомобіль та спецодяг для водія, який везтиме труну померлого від коронавірусу», - розповів виконувач обов’язки міського голови Луцька Григорій Пустовіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій «швидкої» інфікувався вірусом covid-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити