image
 |  0 19 Жовтня 2020 | 20:46

Понад 300 тисяч бюлетенів надрукували на замовлення Луцької ТВК (ВІДЕО)

349 тисяч 196 бюлетенів надрукували на замовлення Луцької територіальної виборчої комісії у друкарні Луцька. Як розповіла Суспільному керівниця друкарні Жанна Гадяк, коли надійшло перше замовлення із виготовлення бюлетенів, підприємство перейшло на роботу в «закритому режимі».

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Перебування на території друкарні осіб, які не пов’язані із виборчим процесом, заборонили. Працювали без вихідних - субот та неділь, щоб встигнути надрукувати замовлення.

За словами Жанни Гадяк, папір для виготовлення бюлетенів — спеціальний. Його замовляли у Києві. Ступені захисту - зі спеціальними мікрошрифтами та фарбами, щоб не можна було підробити.

Забирати бюлетені з друкарні приїхала голова Луцької міської територіальної виборчої комісії Марія Парфенюк. Каже надрукували бюлетені з запасом. Від кількості зареєстрованих виборців, які входять до територіальної громади міста Луцька додали 0,5 відсотка. Такий порядок прописаний у Постанові ЦВК на той випадок, коли бюлетені можуть бути зіпсовані.

«Хтось зіпсує бюлетень, звернеться ще за одним. Ось цих 0,5 відсотка входить сюди», - каже Марія Парфенюк.

Марія Парфенюк каже: бюлетені відвезуть у супроводі поліцейських у приміщення територіальної виборчої комісії. Там вони зберігатимуться аж до видачі дільничним виборчим комісіям. У четвер-п’ятницю їх отримують ДВК.

На виготовлення бюлетенів для виборів депутатів Луцької міської ради та міського голови витратили мільйон 257 тисяч гривень. Як розповіла голова Луцької міської територіальної виборчої комісії Марія Парфенюк, надрукували більше 300 тисяч бюлетенів за гроші із Державного бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині члени окремих ТВК ігнорують вимоги карантину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити