image
 |  2 11 Січня 2019 | 20:50

Позов до Волиньради викликає недовіру та сумніви у компетентності голови ОДА, – фракція УКРОП

Депутати «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» у Волинській обласній раді висловлюють сумніви у компетентність голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка через судовий позов про скасування рішення Волинської обласної ради «Про обласний бюджет на 2019 рік».

Про це йдеться у зверненні фракції УКРОП у Волинській обласній раді до Олександра Савченка як голови Волинської ОДА.

На думку фракції УКРОП у Волиньраді, ймовірно, таким чином Олександр Савченко намагається відтягнути процес прийняття та затвердження бюджету задля досягнення цілей майбутньої передвиборчої кампанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Волинської ОДА Олександр Савченко – проти депутатів обласної ради 

«Ваше рішення про те, що Волинська облдержадміністрація подала до суду про скасування рішення Волинської обласної ради «Про обласний бюджет на 2019 рік» викликає в нас, депутатів фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» недовіру та сумніви у Вашій компетенції як голови облдержадміністрації. Адже над бюджетом, який Ви оскаржуєте, працювала не тільки комісія з бюджету, але Департамент фінансів Волинської обласної державної адміністрації та усі депутати Волинської обласної ради, які вносили пропозиції», – йдеться в заяві. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Волинської ОДА Савченко переплутав обласну раду з совковою міліцейською дільницею, - депутат облради

«Нагадуємо Вам, що Волинська обласна державна адміністрація – це виконавча гілка влади, а Волинська обласна рада – представницька. Саме депутатам обласної ради волиняни довірили представляти та відстоювати їхні інтереси, тож ми працюємо для них, а не за вказівкою зверху. Кожен пункт бюджетних пропозицій внесений депутатами відповідно до тих прохань, які надійшли від жителів районів та міст області. Тому після внесених змін бюджет залишився збалансованим, адже були враховані пропозиції громад та закладів комунальної власності», – додають у фракції УКРОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Волинської ОДА взяв на себе функції судді

«Ми вимагаємо відкликати позовну заяву та не перешкоджати роботі найвищого представницького органу Волині, адже кошти з бюджету чекають в районах і містах області», – наголошують депутати від УКРОПу.

«ВолиньUA» нагадує, що раніше свої заяви з цього приводу оприлюднили фракція ВО «Свобода» та фракція ВО «Батьківщина» у Волиньраді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити