image
 |  2 8 Січня 2019 | 15:31

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко – проти депутатів обласної ради

Як стало відомо «ВолиньUA», Волинська обласна державна адміністрація скерувала до Волинського окружного адміністративного суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення Волинської обласної ради від 20 грудня 2018 року №22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік».

Відповідний адміністративний позов проти обласної ради підписав голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Як зазначається в позовній заяві, позивач вважає, що при прийнятті вищезазначеного рішення обласною радою порушено права Волинської обласної державної адміністрації, тому рішення є неправомірним та підлягає до скасування.

Зокрема, як випливає із суті позовної заяви, голова ОДА не згідний із тим, що обласна рада прийняла бюджет «В цілому» - «у редакції профільної комісії» з питань бюджету, фінансів та цінової політики. На думку позивача, запропоновані бюджетною комісією зміни мали бути направлені кожному депутату не пізніше, як за 10 днів до сесії, а у виняткових випадках - не пізніше, як за день до сесії. Саме в цьому Волинська ОДА і вбачає порушення.

До того ж, як стверджує у позовній заяві голова Волинської ОДА, у тексті рішення не зазначений виконавець, відповідальний за його підготовку.

Окрім того, на думку Олександра Савченка, «зазначений нормативно-правовий акт, який прийнятий з порушенням процедури розгляду і затвердження рішень про бюджет, одночасно не відповідає результатам обговорення та голосування на сесії обласної ради».

Варто додати, що голова Волинської ОДА подав до суду також заяву про забезпечення позову, в якій просить суд до вирішення спору по суті зупинити дію рішення Волинської обласної ради від 20 грудня 2018 року №22/13 «Про обласний бюджет на 2019 рік».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська ОДА не спрямувала коштів стабілізаційної дотації Іваничівському районному бюджету

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити