image
 |  5 11 Грудня 2020 | 23:33

Проігнорувавши рішення Волиньради про недовіру Погуляйку, Зеленський тільки збільшить конфронтацію, — політолог

У Президента за нинішнього складу облради, сприятливого для нього маневру, фактично, немає. Або, порушуючи Конституцію, проігнорувати рішення обласної ради, що ще більше збільшить конфронтацію, або призначити на цю посаду сприйнятливу для більшості облради кандидатуру.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук професор кафедри соціального забезпечення та гуманітарних наук у Луцький національний технічний університет, доктор політичних наук Валентин Малиновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 49 «за»: Депутати Волиньради висловили недовіру голові ОДА Погуляйку

"За 30 років стіни Волинської обласної ради бачили всяке. Однак, те, що відбулося тут 10 грудня, однозначно, займе особливе місце в історії місцевого самоврядування.

Сьогодні пристрасті дещо вгамувалися, тому можна більш тверезо оцінити те, що відбулося.

Не буду вдаватися до морально-етичних аспектів цієї неординарної події, яка остаточно пробила владне дно. Лише зазначу, що Волинська обласна рада 49 голосами, що становить більше 2/3 голосів загального складу ради, висловила недовіру голові ОДА Ю.Погуляйку. Це перший випадок, не лише в історії Волинської обласної ради, а й за часів президентства В.Зеленського.

Зазначу, що ця подія є результатом недосконалої системи публічної влади регіонального рівня, яку так і не спромоглися змінити наші парламентарі і президенти за чотири спроби. У результаті, маємо небачену конфронтацію між виконавчою і представницькою владами, яку в рамках діючої Конституції вирішити вкрай складно", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездарність, помножена на хамство, — Вітів про стиль роботи «команди» Погуляйка

"Тому, у Президента за нинішнього складу облради, сприятливого для нього маневру, фактично, немає. Або, порушуючи Конституцію, проігнорувати рішення обласної ради, що ще більше збільшить конфронтацію, або призначити на цю посаду сприйнятливу для більшості облради кандидатуру.

Є ще один варіант - знову призначити конфронтаційну фігуру, для якої все завершиться схожим сценарієм.

Ось така нерадісна владна перспектива...", - додає валентин Малиновський.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити