image
 |  4 15 Січня 2020 | 12:18

Прокуратура скасувала постанови про закриття кримінальних проваджень щодо подій навколо храму в Четвертні

Прокуратура Волинської області відреагувала на депутатські запити депутата Волинської обласної ради Олександра Пирожика (фракція ВО "Свобода"), підтримані рішеннями на 27-й сесії. Зокрема – і щодо резонансних подій навколо храму в селі Четвертня Маневицького району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через жорстоке побиття прихильників ПЦУ на Волині відкрили два кримінальні провадження

"Установлено, що слідчим відділом Маневицького відділу поліції ГУНП у Волинській області здійснювалось досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактами заподіяння 30.04.2019 тілесних ушкоджень Довгану В.С. та Підвальному М.Я. поблизу церкви в с. Четвертня Маневицького району, а також щодо викрадення ікони із вказаного храму.

Процесуальне керівництво у зазначених кримінальних провадженнях забезпечувалося прокурорами Маневицької місцевої прокуратури", – йдеться у відповіді з прокуратури області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За фактом викрадення старовинної ікони з храму у Четвертні розслідується кримінальне провадження

У відповіді йдеться про те, що за наслідками досудового розслідування слідчими на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України, у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінальних правопорушень, прийнято рішення про закриття кримінальних проваджень за фактами заподіяння тілесних ушкоджень Підвальному М.Я. і викрадення ікони із церкви в селі Четвертня Маневицького району, - пише офіційний сайт Волинської обласної ради.

"За результатами перевірки зазначених кримінальних проваджень Маневицькою місцевою прокуратурою 03.01.2020 вказані постанови слідчих скасовані, як незаконні та необгрунтовані. У провадженнях прокурором надані письмові вказівки про проведення необхідних слідчих (розшукових) дій", – йдеться в документі, який підписав прокурор області Тарас Безрукий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резонансні справи щодо злочинів, вчинених у Маневицькому районі, розслідують мляво, – Пирожик

Таким чином, постанови слідчих про закриття кримінальних проваджень щодо подій навколо храму в Четвертні Маневицького району скасовані, як незаконні та необгрунтовані.

"Досудове розслідування у кримінальних провадженнях триває, вживаються заходи, спрямовані на повне та всебічне з'ясування обставин вчинення кримінальних правопорушень", - йдеться у відповіді прокуратури.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити