image
 |  20 16 Вересня 2019 | 15:49

За фактом викрадення старовинної ікони з храму у Четвертні розслідується кримінальне провадження

Разом із тим, представники правоохоронних органів Маневицького району протиправно зволікали з відкриттям цього кримінального провадження, не давши «ходу» справі відразу після звернення представників Четвертнянської громади.

«Провадження за цим фактом у Маневичах відкрили лише після мого депутатського втручання та надходження відповідного депутатського звернення у правоохоронні органи обласного рівня», – пише на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик.

Обласний депутат констатує: пропажу ікони виявила комплексна інвентаризаційна комісія, створена за розпорядженням Волинської обласної державної адміністрації, ще 20 серпня 2019 року під час виїзного засідання в село Четвертня з метою звірки майна храму, яке має історичну цінність.

Із його ж слів, 22 серпня представники Четвертянської громади звернулись із відповідною заявою про внесення цього факту в ЄРДР до маневицької поліції та прокуратури. Відомості за цим фактом мали бути внесені в ЄРДР протягом доби після звернення. Однак…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині зникла старовинна ікона Почаївської Божої матері

«Лише у вересні, після того, як я отримав від громади відповідний колективний лист і звернувся з депутатським зверненням до Нацполіції, Прокуратури області та УСБУ в області, на цей кричущий факт відреагували. І тільки 9 вересня, через 18 днів після надходження в маневицьку поліцію та прокуратуру відповідного звернення від громади, таке провадження нарешті відкрили», – пише депутат-свободівець. 

Зі слів Олександра Пирожика, про це він дізнався з листа за підписом уже екс-прокурора області Віктора Швидкого, де чітко зафіксовано: «Установлено, що СВ Маневицького ВП ГУ НП в області 09.09.2019 внесено відомості до ЄРДР за №12019030160000333, за ч. 1 ст. 185 КК України, за фактом викрадення з приміщення храму Преображення Господнього, що в с. Четвертня Маневицького району, ікони «Почаївська ікона Богородиці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через жорстоке побиття прихильників ПЦУ на Волині відкрили два кримінальні провадження

«Оскільки і досудове розслідування, і процесуальне керівництво у справі здійснюють і забезпечують маневицькі правоохоронці, наполягаю на особистому контролі за ходом розслідування обласних керівників відповідних правоохоронних інституцій. Заодно прошу здійснити перевірку і надати мені відповідь, чому відомості про викрадення старовинної ікони не були внесені в ЄРДР у терміни, як того вимагає Закон?» – ставить риторичне запитання депутат від ВО «Свобода». 

Олександр Пирожик просить вважати це його публічне звернення до обласних керівників Нацполіції та прокуратури черговим депутатським зверненням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Незалежності у Четвертні: українському священику спалили хату

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити