image
 |  0 22 Квітня 2020 | 08:49

Протягом тижня викрили 24 порушення правил рибальства, – Волинський рибпатруль

У період з 13 по 20 квітня 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 24 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 16 протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та шість – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП). Оформлено два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

«За даний період на порушників накладено 816 грн штрафів, решту буде накладено судами, куди скеровано матеріали. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 13 од. заборонених знарядь лову та ще чотири од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 14 квітня під час рибоохоронної роботи на р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж Іваничівського району Волинської області, зафіксовано грубе порушення правил рибальства. Близько 20 години викрито громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – однією мисиновою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація

Нагадуємо, з першого квітня триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небайдужі рибалки «здали» порушників на річці Луга (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити