image
 |  7 30 Листопада 2022 | 08:29

Психлікарня на Волині переповнена: бракує фінансування

У Волинській обласній психіатричній лікарні нині більше 500 пацієнтів. Закладу не вистачає коштів на медикаменти і харчування.

Про це йшлося під час бюджетних слухань, інформує пресслужба Волинської облради.

Зокрема, головна лікарка обласної психіатричної лікарні Людмила Юрко назвала критичною нестачу коштів на медикаменти і харчування. Загалом закладу не вистачає близько 7 мільйонів гривень.

Вона розповіла, що з початком великої війни кількість хворих зросла удвічі, заклад переповнений, тут – понад півтисячі пацієнтів. Натомість коштів, які виділє НСЗУ на одного пацієнта - не вистачає.

«Послуга психіатричного профілю НСЗУ значно недооцінена. Окрім того, термін перебування одного пацієнта у нас в середньому 30 днів. Нам, звісно, допомагають продуктами і обласна рада, і благодійники. Але цього все одно не вистачає», - бідкається медична директорка.

Вона також клопотала про виділення коштів на проведення аварійних ремонтних робіт та встановлення пожежної сигналізації. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині спритники намагалися ввезти меблі, здешевивши їх на 2 мільйони

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити