image
 |  4 23 Липня 2020 | 16:10

Расисти майбутнього будуть називати себе антирасистами

Під гаслами "боротьби з расизмом" в Америці почався розквіт "расизму навпаки". Дискримінації піддається біла більшість.  

Події, які відбуваються на Заході, викликають занепокоєння у багатьох. Мова йде про спробу зруйнувати фундамент Західної цивілізації. Агресивна меншість, озброєна лівацькими ідеями, маючи потужний медіа-ресурс, підтримку великого капіталу та серйозний вплив у сфері освіти, намагається створити власний світ, який нагадує орвелівський роман "1984". Ось кілька фактів, які яскраво демонструють небезпечні процеси, котрі відбуваються у США.  

Лоуренс Краус, видатний фізик-теоретик, професор університету Арізони, пише в The Wall Street Journal у статті "Ідеологічне псування науки": через побоювання звинувачень у расизмі в США починають закриватися цілі напрямки в науці. Наприклад, дослідження рас і статевих відмінностей. Під загрозу лівацького осуду також потрапили фізика, астрономія, математика, оскільки в цих сферах наук майже немає чорношкірих.  

"Всі останні роки, а після вбивства поліцією Джорджа Флойда особливо, керівники академічних установ стали застосовувати цензуру до будь-якого прояву інакомислення, а також звільняти провідних викладачів, якщо хтось заявить, що їх дослідження підтримують несправедливе гноблення", - повідомляє Краус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліві радикали знищують Західну цивілізацію

У червні Американське фізичне товариство (APS), яке представляє 55000 фізиків по всьому світу, схвалило "страйк за життя чорношкірих" шляхом "закриття точних наук" в академічних установах. Вони закрили свій офіс, щоб "викоренити расизм і дискримінацію в наукових колах".

В Університеті штату Мічиган провели страйк проти фізика Стівена Сюї, віце-президента з досліджень. Його "злочин" полягав в проведенні досліджень в області обчислювальної геноміки. Науковець вивчав як генетика людини може бути пов'язана з розумовими здібностями.

У Прінстоні 4 липня більше ста викладачів написали відкритий лист президенту навчального закладу з вимогою "зруйнувати ієрархії, що увіковічнюють нерівність". Ця вимога включала створення комісаріату, який "проводив би розслідування расистської поведінки, а також виявляв расистські дослідження і публікації".

"Університети - стали місцями, небезпечними для білих чоловіків, - визнає Пол Крейг Робертс, аналітик, колишній заступник міністра фінансів США. - Викладачі і співробітники живуть в страху перед необгрунтованими звинуваченнями, які можуть зруйнувати їх кар'єру і фінансову стабільність. Білі студенти чоловічої статі зазвичай поступаються в чисельності в порівнянні з феміністками і чорношкірими професорами. Вони не мають права ні на що скаржитися, оскільки будь-які скарги розглядаються як доказ того, що білий чоловік за визначенням жінконенависник і расист".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У Миколки - два тата і сурогатна мама. Скільки членів родини піде на гей-парад?» 13 тестів для антидискримінаційної комісії МОН

Справжнє полювання на відьом розгорнулася в частині американських ЗМІ. У медіа, які контролюються лівими, панує жорстка цензура. Окремі події замовчуються, а інші висвітлюються лише в потрібному ракурсі. Хто висловлює думку, яка суперечить лівій риториці, піддається публічному осуду та остракізму. Так звана політкоректність і заборона мови ненависті стали інструментом для того, аби закрити рота опонентам. Свобода думки і слова перетворилися у фікцію.

Нещодавно був змушений подати у відставку редактор рубрики "Думки" відомої газети The New York Times Джеймс Беннет. Приводом до звільнення послужила публікація в його розділі статті сенатора-республіканця Тома Коттона, який заявив, що якщо з мародерами в Нью-Йорку не вдасться впоратися поліції, в місто потрібно ввести війська. На загальних зборах Беннета звинуватили в розпалюванні ненависті.

Одночасно була знята з посади провідна редакторка Philadelphia Inquirer за те, що пропустила в друк заголовок "Будівлі мають значення", що натякає на слоган Black Lives Matter. У цій статті архітектурний критик просила мародерів акуратніше ставитися до історичних будівель Філадельфії, які вони підпалюють і руйнують.

"Борці з расизмом" дісталися і до Голлівуду. Більше 300 чорношкірих американських акторів і продюсерів закликали Голлівуд позбутися поліцейської системи і інвестувати в співтовариство афроамериканців.

Великі студії все частіше при прийомі на роботу віддають перевагу не професійній майстерності, а приналежності до расових і сексуальних меншин. Про це пише Daily Mail. Десятки білих сценаристів, акторів і продюсерів висловили побоювання, що в результаті подібної практики їх кар'єрі в шоу-бізнесі незабаром прийде кінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна «Слуга народу» Третьякова виступає за легалізацію проституції та одностатевих шлюбів

Один із працівників кіноіндустрії назвав атмосферу, яка панує в галузі зараз, «більш токсичною, ніж Чорнобиль», тому що багато провідних акторів бояться коментувати ситуацію, щоб не отримати ярлика "расиста".

Один з найвпливовіших голлівудських чорношкірих режисерів Джордан Піл публічно сказав, що не має наміру наймати на головні ролі білих акторів.

«Не можу уявити, що я вибрав би білого чувака на провідну роль в моєму фільмі. Не те, щоб мені не подобалися білі. Але таке кіно я вже бачив», - заявив Піл.

У приватній бесіді з Daily Mail один з студійних керівників зазначив: «Якби білий режисер сказав подібне про чорношкірих акторів, його кар'єрі в ту ж секунду прийшов би кінець».

«Ми наймаємо тільки чорношкірих, жінок або представників ЛГБТ на посади сценаристів, акторів, продюсерів, операторів та інших працівників. Якщо ви білий, то не можете прямо висловлювати свою думку, тому що вас тут же обізвуть «расистом» або засудять за «білі привілеї», - підкреслило анонімне джерело Daily Mail.

Петро Герасименко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волиньраді зареєстрували проєкт щодо гендерної ідеології та збереження традиційних сімейних цінностей

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити