image
 |  4 17 Березня 2021 | 18:16

Ректор ВНУ запевнив, що конференції до 100-ліття утворення Волинського воєводства не буде, – Юрій Поліщук

Ректор Волинського національного університету Анатолій Цьось під час особистої розмови запевнив, що ніякої конференції, присвячені 100-літтю створення Волинського воєводства у закладі проводити не будуть.

Про це у інтерв'ю заявив перший заступник голови Волинської облради, член фракції ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Посадовець прокоментував нещодавній скандал навколо так званого відзначення 100-ліття утворення Волинського воєводства.

"Коли я дізнався, що Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку анонсувало «відзначення» річниці створення Волинського воєводства, моєму обуренню не було меж. Це ж треба, святкувати ювілеї утворення окупаційної адміністративної одиниці! Що це як не акт національного приниження? До мене було багато дзвінків з цього питання – від науковців до пересічних громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не можемо втратити наші надбання, - перший заступник голови Волинської облради про комунальні заклади

Також Юрій Поліщук розповів, що мав з цього приводу розмову з ректором Волинського національного університету Анатолієм Цьосем.

"Нещодавно я мав розмову з ректором Волинського національного університету Анатолієм Цьосем. Він запевнив, що через значний суспільний резонанс ніякої конференції, присвяченій річниці утворення Волинського воєводства, проводити не будуть. Сподіваюся, ректор дотримає своє слово", - зазначив перший заступник голови Волинської облради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити