image
 |  5 2 Травня 2020 | 19:57

Рівненська ОТГ на Волині виступила проти безчинств та казусів у роботі лісівників

Про проблему незаконних рубок йшлося під час зустрічі керівництва Прибузького лісгоспу з жителями громади. Захід відбувся на території Гущанського лісництва. Сюди прибули делегації із кожного старостинського округу Рівненської об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомляє agronews.ua з посиланням на газету «Наше життя».

Активісти Рівненської громади, голова ОТГ Володимир Крижук та депутат Волинської обласної ради Юрій Гупало нагадали лісівникам і про зупинені без документів лісовози, і про зрізані «хворі» сосни, які згодом перетворилися на дуби, і про нещодавні пожежі із осередками займання посеред лісових масивів та інші подібні казуси.

Відповідь директора лісгоспу Володимира Корецького про те, що рубки відбуваються згідно плану та відповідно із належними документами у присутніх викликала сумніви.

Активісти почали наводити окремі факти, що могли свідчити про зворотнє. Нагадали лісівникам і про зупинені без документів лісовози, і про зрізані «хворі» сосни, які згодом перетворилися на дуби, і про нещодавні пожежі з осередками займання посеред лісових масивів та інші подібні казуси.

«Не було такого, – продовжували стояти на своєму працівники лісової галузі, – нема доказів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Волиньради вимагають звіту Кватирка про діяльність лісового управління

Щоб перейти від загальних звинувачень до конкретних дій, депутат Юрій Гупало запропонував підготувати відповідне звернення з чіткими пропозиціями, яке він озвучить на найближчій сесії обласної ради.

Перед тим, як підписати документ, місцеві жителі наполягали, щоб в ньому, серед іншого, обов’язково включити питання заборони руху перевантаженого транспорту по дорогах місцевого значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не тільки Світязь: через відсутність опадів на Волині міліють річки та озера

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити