image
 |  4 4 Лютого 2019 | 15:28

Росія має заплатити Україні за десятиліття окупації, – Руслан Кошулинський

«Завдання нового Президента – терміново винести законопроект «Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки» на розгляд у ВРУ. Ми зобов’язані змусити Московію відшкодувати заощадження громадян України (83 млрд крб станом на 1991 рік, враховуючи інфляцію та індексацію), передати Україні належну їй частку Алмазного фонду, золотих та валютних запасів, закордонного майна колишнього Совєцького союзу».

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук кандидат на посаду Президента України від об’єднаних сил націоналістів Руслан Кошулинський.

Як приклад, український націоналіст наводить той факт, що Естонія вимагатиме від РФ відшкодувати збитки за радянську окупацію.

«Радянський Союз окупував Естонію, порушивши Тартуський мир. Його правонаступниця Росія повинна це визнати – і за фактом вона, виходячи з міжнародного права, зобов'язана відшкодувати завдану нею шкоду», - заявив міністр юстиції країни Урмас Рейнсалу (https://www.pravda.com.ua/news/2019/02/4/7205653/). Нагадаю, що раніше з аналогічною заявою виступив також уряд Латвії.

Про що це свідчить? У країнах Балтії до влади прийшли справжні державники. Вони дають тверду відсіч шовіністичним забаганкам Кремля й змушують всю світову спільноту поважати їх.

Що ж в Україні, найбільшій європейській державі, котра п‘ятий рік боронить Європу від наступу московського чобота? Олігархічна влада не те що не вимагає репарацій від свого окупанта, вона цілеспрямовано ігнорує всі потуги націоналістів у цьому напрямку», – йдеться в дописі.

Руслан Кошулинський нагадує, що нонад рік тому, 22 січня 2018-го, нардепи від ВО «Свобода» зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки» (№ 7521). Цей законопроект визначає зокрема таке:

⁃ Україна є правонаступницею Української Народної Республіки;

⁃ Україна не є відповідальною за злочини, скоєні тоталітарним комуністичним режимом в період окупації її території з 18 березня 1921 року по 23 серпня 1991 року;

⁃ Російська Федерація як правонаступниця колишнього СССР є винною у скоєнні злочинів проти українців тоталітарним комуністичним режимом в період окупації території України з 18 березня 1921 року по 23 серпня 1991 року.

⁃ Україна має право пред'явити вимоги РФ у частині компенсацій за злочини, скоєні проти українців тоталітарним комуністичним режимом в період окупації території України з 18 березня 1921 року по 23 серпня 1991 року.

«Олігархи при владі вже понад рік блокують цей законопроект у ВРУ. Чому? Бо єдине, що цікавить їх в Україні, - це можливість набити власні кишені. Але аж ніяк не становище самої України.

Саме тому завдання нового Президента - терміново винести законопроект «Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки» на розгляд у ВРУ.

Ми зобов’язані змусити Московію відшкодувати заощадження громадян України (83 млрд крб станом на 1991 рік, враховуючи інфляцію та індексацію), передати Україні належну їй частку Алмазного фонду, золотих та валютних запасів, закордонного майна колишнього Совєцького союзу. І ми це зробимо», – стверджує Руслан Кошулинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинської спілки політв'язнів і репресованих – новий голова

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити