image
 |  2 29 Січня 2022 | 10:24

Росія незаконно затримала в Чорному морі українських рибалок

Російська Федерація незаконно затримала двох громадян України, не надавши офіційної інформації про це уповноваженим органам нашої держави.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, - пише UA.news.

Денісова зауважила, що 25 січня 2022 року чоловіки вийшли в Чорне море на рибальському судні «Волга» з міста Генічеська Херсонської області та додому не повернулися.

«Два рибалки Руслан Романюта та Іван Герасименко вийшли 25 січня 2022 року в Чорне море на рибальському судні «Волга» з міста Геніческа Херсонської області і додому не повернулися. За попередньою інформацією, на судні відмовив двигун і його прибило в місто Щолкіно в тимчасово окупованому Криму. Як стало відомо, рибалок затримали російські прикордонники в акваторії Чорного моря, про що не була поінформована українська сторона», – написала Денісова.

За фактом поліцією Херсонської області було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146-1 (насильницьке зникнення) КК України.

Денісова підкреслила, що затримання рибалок суперечить усім міжнародним нормам права та закликала уповноважену з прав людини в РФ Тетяну Москалькову вжити заходів щодо звільнення незаконно затриманих українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 558 тисяч гривень хабаря: НАБУ затримало нардепа від «Слуги народу»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити