image
 |  160 17 Червня 2024 | 14:18

росіяни вбили понад 12 тисяч цивільних, серед яких – більше пів тисячі дітей

Під час Саміту миру у Швейцарії генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що, лише за підтвердженими даними, російські окупанти вбили понад 12 тисяч цивільних, зокрема 551 дитину.

Про це повідомляє Офіс президента, - пише ВолиньUA.

У межах Саміту миру у Швейцарії відбулася дискусійна панель "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених та депортованих осіб".

Під час заходу генеральний прокурор України Андрій Костін наголосив, що правоохоронці вже задокументували майже 130 тисяч випадків воєнних злочинів, скоєних російськими окупантами, серед них 301 випадок сексуального насильства.

Також, за словами Костіна, російські загарбники вбили понад 12 тисяч цивільних, зокрема 551 дитину. І це лише за підтвердженими даними.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець наголосив, що всі люди, які перебувають у російському полоні, зазнають систематичних тортур. Є підтвердження щонайменше 14 тисяч таких випадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Марш рівності» у Києві НЕ відбувся. Замість нього – велилюдна хода на захист сім’ї і традиції (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити