image
 |  9 11 Квітня 2023 | 13:02

Російська церква має припинити своє існування в Україні, - депутат Волиньради

Російська православна церква в особі її ідейної філії УПЦ МП має припинити своє існування в Україні.

Про це під час позачергової сесії Волинської облради заявив голова фракції ВО "Свобода" Анатолій Вітів.

"Суспільство давно чекає від нас заборони діяльності УПЦ МП. Ми відповідальні перед суспільством. УПЦ МП в Україні - філіал російського впливу, який індоктринує уми людей. На жаль, в нашій області ця структура досі займає серйозні позиції. Чого лише вартий той факт, що Зимненський монастир УПЦ МП є у прямому підпорядкуванні глави РПЦ Кіріла. Люди, які носять туди пожертви - жертвують церкві держави-агресора.

Російська церква в Україні має перестати існувати. У серцях, в умах людей і юридично. Це завершить процес деколонізації України, її ментального звільнення від московської ідейної отрути", - зазначив Анатолій Вітів.

Нагадаємо, Волинська обласна рада ухвалила проєкт рішення про заборону діяльності УПЦ МП на території Волинської області та звернулася до президента для невідкладного розляду у Верховній Раді закону, який забороняє діяльність цієї релігійної установи по всій Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УПЦ МП - це велика машина ідеологічного і московського агентурного впливу, - заступник голови Волиньради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити