image
 |  5 20 Лютого 2023 | 18:13

Розпалював ворожнечу: СБУ повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії московського патріархату (ФОТО)

Митрополит у своїх проповідях та публічних висловлюваннях поширював пропаганду країни-агресора.

Про це повідомляє СБУ, - пише ВолиньUA.

"Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Черкаської єпархії УПЦ (МП) у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.

Митрополит у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян та в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та переконань", - йдеться в повідомленні. 

Крім того, встановлено, що під його керівництвом адміністратор відомчого сайту єпархії розміщував ворожі матеріали з пропагандистських сайтів РПЦ, серед яких "patriarchia.ru" та "pravmir.ru". У цих публікаціях представники країни-агресора нав’язували ідеї рашизму та популяризували кремлівський режим. Тим самим сприяли загостренню внутрішньої обстановки в регіоні через розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість городів - котеджі: під Луцьком шаленими темпами зводять незаконні будинки (ФОТО)

Правоохоронці під час обшуків у митрополита та в єпархії знайшли комп’ютерну техніку та мобільні телефони, мережеве сховище даних та зовнішній накопичувач, друковані матеріали, які підтверджують злочинні дії.

Наразі керівнику Черкаської єпархії УПЦ МП повідомлено про підозру за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити