image
 |  4 2 Квітня 2020 | 18:36

Розповіли, що робити волинянам, котрі не уклали декларації із сімейним лікарем

Укладаючи декларацію з лікарем первинки, пацієнт має право на безоплатне медичне обслуговування в певних межах (консультування, діагностика, планова вакцинація, оформлення довідок, невідкладна допомога, а також низка аналізів і досліджень).

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк розповів, що робити людям, які не уклали декларацію із сімейним лікарем.

«Я не розумію, що заважає йти укласти декларацію із лікарем. Пандемія закінчиться. Люди, які не уклали декларації із сімейним лікарем, вони не зможуть отримати коштів, тому що їх не буде передбачено», - розповів Ващенюк.

Нагадаємо, що у випадку симптомів в першу чергу потрібно телефонувати своєму сімейному лікарю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працівники луцької лікарні, які захворіли на коронавірус, не контактували з Духневич

У коментарі юрист Василь Нагорний розповів, що укласти декларацію із лікарем можна лише після карантину.

«Не зовсім все так... ми хотіли уласти договір десь днів 10 тому - сказали, що з радістю це зроблять, але після карантину) тому якщо шо, то я відразу на прийом до Ващенюка )))) а тепер реалії Польщі скажу: телефонуєш в будь-яку лікарню і з тобою балакають, якщо є первинні симптоми, то до тебе приїздять додому і роблять експрес тест.... це не тільки тим в кого угода чи страховка - це всім... і навіть іноземцям ... от такі справи..."

До слова, з 1 квітня 2019 року держава припинила фінансувати пацієнтів, які не уклали декларацію з сімейним лікарем. Припустимо, людина, яка ще не визначилася з лікарем, захворіла. Вона звикла звертатися до поліклініки свого району, до свого дільничого лікаря, закріпленого за територіальною ознакою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити