image
 |  0 30 Березня 2020 | 10:33

Розслідувачі встановили, хто записував кадри з братом Єрмака, який «продавав» державні посади

Відео, де брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює питання призначення на різні державні посади, записувала людина з його оточення.

Про це повідомляє «UA.NEWS».

Як повідомили журналісти проекту «Схеми: Корупція в деталях», помічника Дениса Єрмака звуть Шумський Сергій Зіновійович. Він встановлює графік зустрічей і погоджує, хто потрапить на співбесіду. У розмовах людина розповідає, що її мета – це отримання грошей.

Згідно з інформацією, 2 жовтня 2019 року Шумський і Єрмак заснували громадську організацію «Українське бюро національного розвитку». Під час однієї з розмов Шумський нібито говорить, що ця ГО потрібна, щоб «не парячись, людей заводити» і «чисто благодійні внески на ГО».

Людину, яка знімала відео, за даними розслідувачів, звуть Дмитро Олександрович Штанько. Чоловікові 39 років, він родом з Харкова, закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ. Він власник кількох компаній – в сфері надання фінансових послуг та аграрної промисловості. Він брав активну участь в переговорах щодо кандидатів на голів держпідприємств Національної академії аграрних наук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп показав, як брат Єрмака торгує державними посадами (ВІДЕО)

На одному з відео в кадр частково потрапляє обличчя людини, яка здійснювала запис. За твердженнями «Схем» це Дмитро Штанько.

Депутат Гео Лерос, який 29 березня оприлюднив записи, днем раніше передав їх розслідувачам. Вони кажуть, що мова йде про декілька десятків годин відео, і це, ймовірно, не повний обсяг відзнятого. На «плівках», які є в розпорядженні журналістів, не зафіксована передача грошей безпосередньо Денису Єрмаку. Але фігуранти обговорюють, скільки буде коштувати кандидату та чи інша посада, і як розподіляється отриманий прибуток між учасниками схеми, включаючи частку брата глави ОП.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звільнив з посади свого позаштатного радника нардепа Гео Лероса після того, як той розкритикував дії Єрмака і Сивохи.

Лерос в резонансному інтерв’ю заявив, що підписання Андрієм Єрмаком протоколу про створення Консультативної ради з «представниками Донбасу» загрожує юридичним визнанням суб’єктності ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал із братом Єрмака: в мережу злили ще одне відео

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити