image
 |  2 25 Квітня 2019 | 23:31

Сантехніка, шолом, кіноплівки: волиняни перетворили кладовище на стихійне сміттєзвалище

Другий день поспіль Рожищенські комунальники прибирають побутове сміття з кладовища, яке туди вночі навезли невідомі, - розповідає директор комунального підприємства «Дільниця благоустрою» Юрій Міщук. Він каже: подібна ситуація повторюється двічі на рік: навесні і восени. Сантехніка, шолом, кіноплівки, електрообладнання, меблі, дошки – ці речі невідомі два дні тому завезли на територію нового кладовища в місті Рожище по вулиці Селянська. Люди, які неподалік прибирають на могилах рідних, про засмічення території говорять так.

Едуард Олійник, рожищанин: «Це гріх йому: в таких місцях робити такі речі. Нормальна людина цього б не зробила, навіть слів нема».

Ростислав Грицюк, рівнянин: «Є місце відведене для сміття, туди й треба виносити і вивозити. На ваш погляд хто його має прибирати? Кожен за собою».

Галина Навроцька, рожищанка: «Я думаю, що таке нереально робити, ще й на кладовище везти, я такої думки».

 Мефодій Губій, рожищанин: «Це ті, хто не поважає нікого: ні людей, ні тих, хто лежать. Я думаю, що то не ті, яких батьки чи діти тут лежать».

 Євдокія, рожищанка: «Це вже, люди не мають совісті. Що ви не знаєте куди завезти?! Є на Дубищах, там є місце куди возити».

 Із кладовища вивезли 8 тонн сміття, говорить директор комунального підприємства «Дільниця благоустрою» Юрій Міщук. Каже: подібна ситуація трапляється щороку навесні й восени. Цього разу порушника виявити не змогли, каже Юрій Міщук, сміття приберуть до Великодня.

Читайте також: Депутат просить владу Володимира облаштувати парковку поруч з собором

 Юрій Міщук, директор комунального підприємства «Дільниця благоустрою»: «Є там два входи, ніхто ворота не закриває, вдень сміття не завозять, а вночі вивозять. Ті ліжка, дивани, унітази, які вивезли, й інше було з приватного сектору. Біля кладовища є два села Кременець і Михайлин. Можливо, ті громадяни, там не налагоджений вивіз сміття. По передніх роках були випадки, що ми їх ловили, як вивозили».  

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити